"/>

WVVZAT3 - VAN HELD NAAR SCHLEMIEL

1023 keer bekeken

Drie wedstrijden in vier dagen voor de schrijver van dit verslag. Zaterdag was het eerst het grote AC Milaan, dat in San Siro verloor tegen Benevento. Een dag later enkele tientallen kilometers verderop werd gekeken hoe Hans Hateboer met zijn Atalanta de strijders van Torino met 2-1 wisten te trakteren op een 2-1 nederlaag. En dan sta je op een regenachtige dinsdagavond ineens tegenover VVS 4 uit Oostwold in de Kelderklasse. De ploeg in het Blaauw wist afgelopen week de media te halen vanwege de aanwezigheid van hun viertal Roemenen. Waar Hagi, Lacatus, Popescu en Raducau in Winschoten vorige week pas in de tweede helft in actie konden komen, had leider Emmo Koetje vandaag meer geluk. De Oost-Europese sterspelers van VVS waren vandaag eerder klaar met werken en tegen de klok van half zeven arriveerde de auto met deze smaakmakers. WVV had een lijst met afwezigen en speler/manager Mark Plinsinga zelf kampte met lichte knieklachten en begon op de bank. De roodzwarten namen echter na het eerste fluitsignaal direct het initiatief. Met goed voetbal, fel in de duels werd VVS bestreden en kwam het zeer snel op voorsprong door een goed schot van Lano. Deze spits werd door Plinsinga op het laatste moment toegevoegd en wilde zich graag bewijzen in het derde elftal. Even later kwam WVV zelfs op 0-2 door een strafschop van AB. Een voorzet werd goed ingekopt door Ate, maar een verdediger van VVS maakte met een reflex à la Van Breukelen een prachtige save. Resultaat was geel en een penalty. Deze werd dus foutloos binnengeschoten door de eerdergenoemde Ab. In het laatste kwartier van de eerste helft kantelde de wedstrijd echter. Na een fopduik van de spits van VVS blies de scheidsrechter op zijn fluit om hiervoor een penalty toe te kennen. Veroorzaker Ate, de eerlijkheid himself, keek toe en reageerde erg teleurgesteld op de dwaling van de arbiter. De strafschop werd goed ingeschoten, de voorsprong was er nog, maar het luidde de ondergang in.

De rust werd gehaald met deze stand, maar helaas niet met de elf basisspelers. Johnnie de Ruiter zag zijn hamstring in meerdere stukken scheuren en moest de strijd staken. De vrouw van VVS leider Emmo Koetje was zo lief Johnnie te voorzien van een coolpack. Daarvoor hartelijk dank! Toppie...

Speler/manager Mark Plinsinga zag zich daardoor echter genoodzaakt zelf in de spits te gaan spelen en Harkema ,de held van afgelopen ontmoetingen tegen VVS, op de linksachterpositie te positioneren .

De tweede helft startte WVV wederom goed. Met een sterk spelende Ron de Voogd op het middenveld en een uitstekende gelegenheidsdoelman Paul Jager leek WVV het eerste kwartier schadevrij door te komen. Echter met het inbrengen van de snelste en tevens jongste Roemeen werd VVS veel dreigender. Na een minuut of twintig viel de thuisclub over links aan en bleef de voorzet liggen op de vijf meter van doelman Jager. Uit de draai wist Hagi, Lacatus of Popescu de bal toch achter de Winschoter doelman te krijgen.

Met deze gelijke stand kreeg de thuisclub nog meer vertrouwen en zouden het nog moeilijke minuten worden voor de gasten. In een tijdsbestek van amper vijf minuten na de gelijkmaker had WVV echter het duel vroegtijdig kunnen beslissen. Twee honderd procent kansen werden helaas gemist en liet de thuisclub in leven, sterker nog, de mannen uit Oostwold kregen middels een twee en uiterst discutabele situatie hun tweede penalty. Held Harkema zou een arm om de aanvaller hebben gehad en zodoende een overtreding gemaakt hebben. Doelman Jager had al reeds de bal, maar de bal moest en zou op de stip. Hierdoor was de tassenverkoper ineens niet meer de held van Zaterdag 3, maar de grote schlemiel. WVV liet zich echter van zijn sportieve kant zien en had geen rare opmerkingen richting de scheids. Een cynisch lachje kreeg hij wel vanaf de zijlijn. Als echte kerels werd de beslissing namelijk aanvaard en na de benutte strafschop werd er dan ook gejuicht als boeren met kiespijn door de spelers en leiding uit Oostwold. Maar ja... het is Kelderklasse en lekker voetballen, daar doen we het voor. In de laatste vijf minuten kreeg WVV ook nog een vierde tegentreffer te incasseren. Een verdedigende fout ging er aan vooraf, maar werd ook goed afgestraft door wederom één van de Roemenen. Met de 4-2 eindstand werden sportief de handen geschud van de spelers van VVS.

Ondanks dat vandaag definitief de handdoek in de ring werd geworpen inzake het behalen van de titel, was het wederom een heerlijke wedstrijd van de boys. Ook de gezelligheid in de kleedkamer was weer top en de kleedkamerhumor droop er weer vanaf. Vanaf nu zijn alle pijlen gericht op het duel met Wagenborger boys. Aanstaande zaterdag zal er weer gestreden worden voor de drie punten. Of de penalty's dan wederom zo makkelijk worden gegeven als avond gaan we allemaal beleven met elkaar.

SGV en VVS zullen vanaf nu gaan uitmaken wie kampioen gaat worden in onze Kelderklasse. Beide ploegen wensen we veel succes met de rest van het programma.

Stand Engel Wubs Stevel:

1. Ronnie de Voogd 6.34

2. Paul Jager 6.28

3. Bernd Harkema (was 9.24!!)
Vandaag 3.26 = gemiddeld 6.25

De actie waaruit de 3-2 viel zorgt dus ook voor een duikeling in het algemeen klassement voor de Engel Wubs Stevel 2018.

Harkema zelf reageert nuchter: "Ik kon de Roemenen vandaag niet bijbenen!"

Speler/manager Plinsinga relativeert en laat weten via de app: "ben ik wel de juiste man?"

 

Wordt vervolgd....