JO10-2 - DVC is een maatje te groot helaas ...

623 keer bekeken

De afgelopen 2 weken heeft 10-2 hard getraind om beter te worden. Er stonden nog 3 wedstrijden op het programma, waarvan de eerste een uitwedstrijd tegen DVC Appingedam O10-1 was. In deze voorjaarsreeks komt O10-2 geen enkele eenvoudige tegenstander tegen, hoewel … Winsum zou te pakken moeten zijn. Maar DVC had tot nu toe alleen verloren van Achilles en wij hadden nog maar 1 wedstrijd gewonnen van de 6 gespeelde wedstrijden. Het was dus alweer de dood of de gladiolen.

Wie met zijn ogen had geknipperd, had het misschien gemist, maar al heel snel stond O10-2 met 2-0 achter. DVC bleek inderdaad een flinke maat te groot voor onze ploeg. Ze waren sneller bij de bal, stonden beter op het veld, passten makkelijk en beschikten over een heel behoorlijke techniek. O10-2 liep daardoor letterlijk achter de feiten en de tegenstander aan. Naast de eerdergenoemde positieve punten, viel een aantal spelers van DVC ook op door het maken van geniepige overtredingen: o.a. doorschoppen, naduwen. De scheidsrechter hield echter wel van "stevig" voetbal en liet heel veel (te veel!) acties toe. Dit leidde aan WVV-kant tot irritatie en ook lieten we ons daardoor intimideren. Het gevolg was veel verloren duels en een grote achterstand bij rust.

In de kleedkamer was duidelijk dat een aantal spelers een tikje had gehad, waardoor deze kids er niet meer helemaal fris bij zaten. De boodschap was simpel: blijf de kop omhoog houden, de uitslag is niet belangrijk, maar tot het eind toe doorgaan wel! Doe wat je kunt en vecht voor alles wat je waard bent!

Dat werd ook gedaan in de 2e helft, maar tegendoelpunten waren niet te voorkomen, ondanks een groot aantal verdedigende acties en reddingen van onze kant. Het werd uiteindelijk 12-0 en daarmee is dit de grootste nederlaag dit seizoen. Waar we Achilles 2x onder de 10 doelpunten wisten te houden met heel hard werken (8-0 en 6-1), konden we het vandaag niet bolwerken. DVC bleef tot het eind goed combineren en zette eenvoudige, gerichte aanvallen op. O10-2 bleef tot het laatste fluitsignaal alles geven, maar oogstte daarmee alleen waardering en geen (doel)punten.
Wel werd de strafschoppenreeks nog ruim gewonnen. Een schrale troost.

Wat viel er op in de wedstrijd?
Een aantal zaken waar de laatste weken op getraind was, kwam niet uit de verf. We wachtten te lang op de bal. We hielden onze tegenstander niet voor ons, maar gingen in een aantal gevallen "blind" het duel in. Daardoor kon de tegenstander ons eenvoudig uitspelen. Ook bij corners gaven we de tegenstander teveel ruimte. Te vaak werd een pass op een medespeler blind gegeven, zodat DVC de bal eenvoudig kon overnemen. Bij balbezit van de tegenstander werd door aanval en middenveld niet genoeg meeverdedigd. Bij eigen balbezit werd door de verdediging niet snel genoeg aangesloten, zodat we druk naar voren konden zetten.
Dit lijkt een verwijt aan de ploeg, maar dat is het niet!! Als je wel hard traint en je uiterste best doet in de wedstrijd, maar je tegenstander is zoveel beter als DVC vandaag, dan kun je wat je geleerd hebt op de training ook gewoon nauwelijks in de praktijk brengen. Je bent dan voornamelijk bezig de tegenstander tegen te houden, maar je komt zelf niet aan leuk en lekker voetballen toe. En je krijgt ook nog niet eens een beloning voor het harde werken. Je kunt dus alleen maar constateren dat deze voorjaarsreeks een serie vrij nutteloze wedstrijden bevat (6 van de 9), omdat we te hoog zijn ingedeeld. Dat is niet de schuld van de spelers van O10-2, maar het bederft natuurlijk wel het plezier in het spelletje. Des te knapper is het dat de spelers van O10-2 wel gewoon positief op het veld blijven staan en zich elke week uit de naad werken.

We gaan op naar de laatste 2 competitiewedstrijden van dit seizoen. Eerst komt zaterdag Winsum op bezoek en daarna spelen we op woensdag nogmaals tegen DVC. Winsum moet te pakken zijn en daar gaan we met z'n allen ons best voor doen. Keihard er tegenaan om het seizoen positief af te sluiten.