JO10-2 - Weer eens een fijne, strakke overwinning in the pocket!

586 keer bekeken

Na een lange reis arriveerde Winsum JO10-4 aan de Stikkerlaan om het op te nemen tegen WVV JO10-2. De spelers van WVV wisten dat Winsum tot nu toe geen wedstrijd gewonnen had, maar wel altijd scoort. Dat betekende dat er extra alert moest worden gevoetbald. Onderling was de afspraak gemaakt dat Ryan op doel zou gaan en Xeryus zou gaan voetballen als het een makkie zou worden.
Na het fluitsignaal van Daniel Hemmes, die zich op vrijdagavond laat nog beschikbaar stelde om de wedstrijd te leiden (waarvoor nogmaals dank!), stormde WVV naar voren en voordat de Winsumers goed en wel wisten wat er gebeurde, lag het eerste doelpunt er al in. Om met Jack (van Gelder) te spreken: Wordt het zo een dag? Jazeker, het werd zo een dag!
Met goed veldspel en zonder al te veel problemen liep WVV in een paar minuten uit naar 3-0. Wat een weelde! Helaas was dat was dat voor een aantal spelers een reden om alvast een feestje te vieren. De wedstrijd was 8 minuten oud en de overwinning was binnen, werd gedacht. Dus (mee)verdedigen was niet meer nodig. Nou … mooi niet! De enige goede voetballer aan de kant van Winsum dacht daar iets anders over. Hij scoorde binnen een paar minuten 2x en daar schrokken de spelers van WVV toch wel even van. Zo simpel was het dus niet. Stijn, Tygo, Robin en Xeryus hielden de eerdergenoemde speler nog een aantal keren knap tegen, zodat hij niet nog meer schade kon aanrichten. De juiste spirit sprong weer in het team. Met goede combinaties werd de aanval gezocht. Verdedigend klopte het weer, dus Winsum kwam er niet meer aan te pas. Er werd nog een paar keer gescoord en er werden evenveel kansen door haast en onnauwkeurigheid gemist, maar een verdiende, ruime voorsprong werd meegenomen de rust in.

Bart en Danny waren zeer tevreden over de inzet van alle spelers. Ze gaven aan dat er nog iets meer rust in het spel mocht komen. Ook een tikje meer felheid bij het her-/veroveren van de bal zou prettig zijn. Wat niet meer mocht in elk geval, was een feestje vieren voordat de wedstrijd voorbij was. Een aantal spelers maakte onderling de afspraak dat het minstens 10-2 moest worden. Xeryus bleef op doel, want we konden het risico niet lopen op nog meer tegendoelpunten. De punten moesten in Winschoten blijven!

Vanaf het begin van de tweede helft kreeg WVV het heft volledig in handen. Er werd prima gevoetbald. We zagen goede passes, goed samenspel en de spelers gunden elkaar ook de bal. Natuurlijk werden er ook wel ego-acties uitgehaald, te ver doorgelopen met de bal terwijl eerder passen beter zou zijn geweest, maar dat bleef gelukkig beperkt. Het was ook wel logisch: geen enkele speler wilde wisselen, iedereen wilde ook een keer scoren. Wat opviel, naast goed voetbal, was dat de afronding niet nauwkeurig genoeg was. De Winsumer keeper kreeg de bal regelmatig recht op zich af, terwijl een geplaatste bal in de hoek meer resultaat zou hebben opgeleverd. De score liep echter gestaag op en op een gegeven moment werd ook de 10e treffer genoteerd, wat bij een aantal spelers tot gegil en gejuich leidde (en tot halfdove toeschouwers en trainers). Winsum wist ook nog een treffer te noteren, maar WVV zette nog een keer aan en zette er nog 3 bij op het scorebord: 13-3! Wat een uitslag! Dik en dik verdiend! De vreugdedansjes mochten worden uitgevoerd en we gingen richting de penalties. We zullen ons zo stil mogelijk houden over de uitvoering van de strafschoppen en alleen maar constateren dat er maar heel weinig voldoende overtuiging hadden. Maar ach, de drie punten waren binnen en daar waren we heel blij mee. Alle spelers scoorden een dikke voldoende vandaag: geweldig natuurlijk!

Eén aandachtspunt kwam na afloop nog even tevoorschijn: respect voor de tegenstander. Als een tegenstander een penalty mist en de rebound ook nog overschiet, is het niet de bedoeling deze speler uit te lachen. Ook het bedanken van de tegenstander voor de makkelijke overwinning is niet correct. Danny vond het dan ook noodzakelijk de spelers hiervoor te waarschuwen.

In de kleedkamer werd door Robin getrakteerd op ijs, dus de stemming zat er flink in en er werd zelfs door een aantal het Wilhelmus gezongen. Het douchen duurde weer eens uren, maar uitendelijk was de kleedkamer leeg en was iedereen huiswaarts vertrokken. Het was weer rustig aan de Stikkerlaan.

Rectificatie:
Ik heb gemerkt dat er een onderdeel miste in het verslag van de thuiswedstrijd tegen ZNC: deze wedstrijd werd geleid door Pascal Klaver en ik ben dom genoeg totaal vergeten hem te benoemen en bedanken in het wedstrijdverslag. Niet goed, maar bij deze rechtgezet. Pascal, nog bedankt!

Waarom deze verlate rectificatie? Wij zijn afhankelijk van de hulp van de ouders bij het fluiten, aangezien er te weinig andere vrijwilligers zijn die kunnen/willen fluiten. En zonder scheidsrechter gaat de wedstrijd niet door.

Mocht iemand dit lezen en zich geroepen voelen ook eens een wedstrijd te leiden van zeer enthousiaste jonge spelers die lekker over een groen veld willen rennen achter een bal aan: GEWOON AANMELDEN! U beleeft er zelf heel veel plezier aan en de spelers en begeleiders zijn u zeer dankbaar! We hebben u heel hard nodig!