"/>

WVVC2 - WVV 015-2 SLUIT AF MET WINST OP MARUM 015-1

1070 keer bekeken

Het voetbalseizoen loopt langzaam op zijn eind, maar dat betekent niet dat er geen wedstrijden meer te spelen zijn of andere activiteiten. Vandaag speelde WVV 015-2 dan wel zijn laatste competitieduel, maar het voetbalkamp en een toernooi in Musselkanaal zullen het definitieve slotstuk zijn van een prachtig seizoen, waarin de spelers zich uitstekend hebben ontwikkeld en een derde plaats in de eerste klasse een prima eindresultaat is. Trainer/leider Bernd van Bolhuis wist met goede trainingen en duidelijke afspraken in het veld een herkenbare spelopvatting neer te zetten. Helaas zag de ploeg tijdens het begin van de voorjaarsreeks Emiel uitvallen met een ernstige knieblessure. Verder miste de ploeg een half seizoen zijn vaste doelman Jasper. Zijn rugblessure en operatie zorgen ervoor dat hij pas over maanden weer mag sporten. Nadat halverwege het seizoen twee nieuwelingen (Jorth en Ronaldinho) aansloten werd het team weer voorzien van power en extra creativiteit en werd het alleen maar sterker. De balans was er en wij, de supporters van 015-2, hebben mooie wedstrijden gezien. De wedstrijden tegen kampioen Actief 015-1 (winst 1-3) en thuis tegen nummer twee van de competitie VEV'67 (1-0 winst) blijven prachtige herinneringen. Met goed voetbal, veel strijd en fraaie treffers speelden de roodzwarten hier wellicht hun beste partijen. Vandaag werd er dus voor het laatst in competitieverband gespeeld. Op deze zonovergoten zaterdag stond Marum 015-1 op het speelschema. WVV was compleet en aan de hoofden van de spelers was af te lezen dat ze voor eigen publiek een waardig slot van de competitie wilde laten zien.

 

Na een prima warming-up startte tegen half elf de partij tegen de mannen uit Marum. Eerst werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Dhr. Klaas Klooster. Hij bekleedde jarenlang verschillende functies binnen de club. Voor de jongeren wellicht een onbekende naam, maar voor de ouderen onder ons een zeer verdienstelijke WVV-er. Daarna werd gestart met de partij. In de enorme hitte floot scheidsrechter Ivo Foppen voor het begin en nam WVV na een minuut of tien de leiding door een prima treffer van Ronaldinho. Goed doorzetten en met overtuiging ingeschoten liet hij de keeper kansloos. WVV bleef de betere ploeg en zag daarna de marge verdubbelen door een fraaie treffer van Jesper. Deze werkte zeer bekeken van randje zestien meter de bal in de verste hoek. Warmte, gemakzucht, of een andere reden zorgden er daarna voor dat Marum beter in de wedstrijd kwam te zitten. Waar de tegenstander bleef combineren, raakte roodzwart de bal te snel kwijt en werd vaak voor de moeilijkste weg gekozen. Na een simpel weggegeven corner maakte Marum de aansluitingstreffer. Met deze stand werd ook de rust bereikt, maar de thuisploeg had verder afstand moeten nemen, maar de kansen werden niet benut.

 

Na rust stonden drie verse krachten klaar om de klus te klaren. Steffan, Roan en Daan waren scherp en verwacht werd dat WVV de wedstrijd naar zijn hand kon zetten. Na een aantal kansen van Winschoter zijde bleef de stand 2-1. Nadat Luca de moeilijkste kans op formidabele wijze wist af te ronden, leek de wedstrijd gespeeld. Echter een foutieve terugspeelbal werd onderschept door een speler van Marum en deze wist het verschil weer tot één goal terug te brengen. Beide teams maakten het de laatste tien minuten wel aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer. Over en weer werd er geknokt voor een goed resultaat. Uiteindelijk wisten de tweeëntwintig spelers niet het net meer te vinden en eindigde de partij in een 3-2 winst voor WVV 015-2.

Heren en dame, jullie mogen trots zijn op het resultaat van de voorjaarsreeks in de 1e klasse. Volgende week is het WVV voetbalkamp. Ook daar zullen veel spelers aanwezig zijn om lekker samen te chillen, lachen en voetballen. Have fun en succes tijdens het afsluitende toernooi in Musselkanaal.

Gr. Bert