"/>

WVVE1 - Dag 2 WVV Voetbalkamp Winschoten 2018

702 keer bekeken

Na een nacht waarin de nachtrust schaars was, startte deze zondagochtend de tweede dag van het WVV voetbalkamp. Omdat ons eerste elftal al vroeg in ochtend richting Noord-Brabant moest vertrekken voor een wedstrijd in de nacompetitie, werd besloten om met de vroege vogels de bis uit te zwaaien. Deze actie werd door de spelers gewaardeerd, echter bij het schrijven van dit verslag is inmiddels bekend dat WVV, na het verlies, volgend jaar weer uitkomt in de 1e klasse.

Terwijl iedereen weer richting het kamp liep was de afdeling catering inmiddels begonnen met de voorbereiding van het ochtendbuffet. Brood, diverse soorten beleg, chocomelk, frambozendrank en melk zorgden ervoor dat alles kon worden weggespoeld. Er werd heerlijk gegeten en het was opvallend hoe makkelijk de dames zo'n grote groep wisten te voorzien van een gesmeerd broodje.

Daarna stond het mixtoernooi op het programma. Het was voor de kinderen een verrassing in welk team ze waren ingedeeld. Nadat de papieren werden opgehangen in de tent was het niet dus niet vreemd, dat het daar ineens zeer druk was met belangstellenden. Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City en vele andere Europese topclubs, ze waren allemaal vertegenwoordigd op het WVV kamp.

De oudste spelers van elk team kregen de verantwoordelijkheid over een team en om tien uur werd een begin gemaakt met het mixtoernooi. Al snel bleek dat er behoorlijk goed gevoetbald werd door de samengestelde ploegen. De scheidsrechters van de diverse velden waren zeer positief over het vertoonde spel. Prachtige doelpunten, prima reddingen, geweldige acties en spelend met passie en strijd, het was een lust voor het oog. Tussen de wedstrijden kregen de teams nog een zakje snoep, chips en drinken.

Na acht speelrondes was de middagpauze om de lunch te verorberen. Ook hier liet de catering weer zien dat het een strak ingespeeld team was tijdens deze afgelopen twee dagen. In korte tijd zaten de honderddertig kinderen heerlijk te genieten van een broodje hamburger met keuze uit diverse soorten saus. Om het geheel af te maken hadden ze zelfs aan de uien gedacht.

Na het gesmikkel stond 's middags deel twee van het toernooi op het menu. Tegen de verwachting in bleven de spelers en speelsters goed voetballen en het fanatisme straalde er nog vanaf. De zes speelronden waren dan ook binnen een mum van tijd afgewerkt en daarmee was ook dit onderdeel van het kamp geslaagd.

Inmiddels hadden al veel ouders de weg gevonden naar het voetbalveld en waren zij ook getuige van het laatste uur van deze eerste editie van het WVV kamp. Bij dit toernooi ging het niet om de behaalde winstpunten, maar andere kwaliteiten werden door een vakkundige jury beoordeeld. De uitslag staat onder het verslag.

Nadat de laatste wedstrijd was afgelopen, verzamelden alle kinderen zich voor de grote tent en werden ze getrakteerd op een ijsje. Kijkend op de klok stonden de wijzers inmiddels bijna op half vier. Dat betekende het einde van het prachtige weekend.

Een afsluiting is echter niet compleet met een prachtige speech. Voorzitster Annet zorgde met fijne en warme woorden dat de organisatie heel tevreden kan terugkijken op de eerste editie. Maar het belangrijkste was de vraag die ze stelde aan de kinderen. "Vonden jullie het leuk?" Met schorre, zwakke en vermoeide stemmen werd nog één keer een eerlijk en spontaan "Jaaaa" uit de stembanden geperst.

Met veel hulp werd het kamp daarna in een rap tempo ontmanteld en zorgden de aanwezige koksmeeuwen ervoor, dat de laatste kruimels bewijs, in de vorm van gemorste chips, van het veld verdwenen.

Bij deze willen we nogmaals alle mensen, die in welke hoedanigheid hebben meegeholpen/gesponsord aan dit eerste WVV jeugdkamp bedanken voor jullie inzet en hulp!! Deze twee dagen blijven voor de kids een prachtige herinnering aan onze mooie club.

Speler met de meeste kilometers: Milan Heeres.

Mooiste doelpunt van het toernooi: Dex Scholte

De netste tent: De meiden van 011.

De tent met de minste nachtrust: 015

Welke tent was de meeste spullen kwijt: 013

De beste slapers: 010

Toppers van het weekend: Alle kinderen!!!!!

Klik hier voor de foto's dag 2 van het WVV Voetbalkamp 2018 http://wvv1896.com/12/693/dag_2_wvv_voetbalkamp_winschoten_2018.html