Nederlaag met gouden randje, maar ook eerste successen

3132 keer bekeken

 

Ons eerste elftal is uitgeschakeld in de nacompetitie. Dat gebeurde ver van huis, in het West-Brabantse St. Willebrord. Daar versloeg het plaatselijke Rood Wit WVV met 1-0. De nederlaag had desondanks een ‘gouden randje’. Ons elftal was geteisterd door blessures, schorsingen en om andere redenen afwezigen. Daarom moesten heel jonge spelers aan de bak. Zij lieten zien dat ze de laatste jaren grote vorderingen hebben gemaakt, een teken dat het met de jeugdopleiding de goede kant op is gegaan. Dat was de winst bij een nederlaag.
Op het drukke complex van Rood Wit – er was een groot internationaal jeugdtoernooi met ploegjes uit alle uithoeken van de wereld aan de gang – ontbraken op voorhand al Ramon Kuiper, Rick Heijenga en Niels van Delden. Tijdens de warming up bleek dat ook Bert-Jan Haaijer niet zou kunnen spelen en van aanvoerder Kevin Wiegman was bekend dat hij maar een deel van de wedstrijd zou kunnen meedoen. Het elftal was dus danig gehavend. Tot overmaat van ramp liepen al in de eerste helft Sander van der Veen en Melvin Ubels ernstige knieblessures op. Als enige senior zat nog Robert Fekken op de bank en die kon dus centraal gaan spelen. In het veld stond al Jessy Veit, die een dag eerder voor A1 al een volledige wedstrijd had gespeeld. Dat gold ook voor de twee invallers die Fekken volgden: Sten Bruins en Kaj Mulder. Het was wel mooi om te zien hoe deze jonge jongens hun deuntje meebliezen. Dat wekt hoop voor de toekomst. WVV was echter te gehavend om de 1-0 achterstand, vlak voor rust opgelopen, nog ongedaan te maken. Onze doelman Serkan Akbas blonk uit door zijn ploeg met fraaie reddingen nog heel lang op de been te houden. Verder dan twee schoten van Martijn Drent kwam WVV niet. Maar als trainer van de A1 stond Martijn wel met drie van zijn jongens in het veld, iets om trots op te zijn.
De nederlaag was gauw verwerkt en de lange busreis terug ging vlot voorbij door de sfeer en de stemming, ofschoon er bij de geblesseerd geraakte jongens natuurlijk ook een gevoel van grote teleurstelling en fysieke en mentale pijn was. Wij wensen hen een goed herstel. En een hartelijk dank aan het trainersduo Jan Kloetstra-Chris Roelfsema, die dit team glansrijk naar een derde plaats op de ranglijst en de nacompetitie dirigeerde. En daarbij jonge jongens aan een leerzame ervaring en test onderwierp.

WVV zaterdag 1
Ons eerste zaterdagelftal kan komende zaterdag promotie naar de vierde klasse bewerkstelligen. Op sportpark Coendersborgh werd met 4-3 van Blauw Geel’15 gewonnen, waardoor er een beslissend duel komt in Zweeloo tegen Sweel. WVV was afgelopen zaterdag in de stad Groningen de betere ploeg, maar had toch moeite met de Stadjers. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat mocht promotie lukken, de jonge ploeg wat gemakkelijker kan voetballen. Voetballen in de vierde klasse is toch wat meer ‘voetballen’ dan tegen sommige tegenstanders in de vijfde. Daarom zou het prachtig zijn als het in Zweeloo lukt voor het team van scheidend trainer Steven Komproe, die dan met een welverdiend succes afscheid kan nemen. Dus mannen: er tegenaan!

WVV A1
Ook onze A1 is nog in de race voor promotie en wel naar de divisie. Zaterdag werd op de Esserberg in Haren de eerste horde genomen door met 3-2 verdiend van Be Quick A2 te winnen. Daarmee degradeerde deze ploeg en mag A1 het zaterdag thuis opnemen tegen Winsum.
Alle doelpunten op het hoofdveld van Be Quick vielen in de eerste helft. Rodney Boer maakte er twee, B-junior en centrale verdediger Sylvan Nieboer de derde op slag van rust uit een rebound nadat Sten Bruins tegen de lat had gekopt. In de tweede helft zakte het spelpeil, maar niet de onverzettelijkheid van WVV. Door een paar omzettingen van het trainerskoppel Martijn Drent-Bert Bruins werd het gevaar van Be Quick ingedamd en kon de voorsprong tot het laatste fluitsignaal worden vastgehouden. Een uitstekende prestatie.
In deze week bleek weer eens dat wanneer de spelers van A1 motivatie en inspiratie hebben, zij een moeilijk te kloppen tegenstander zijn.
Dat zal tegen Winsum niet anders zijn. In de reguliere competitie werd thuis met 0-0 gelijkgespeeld, maar uit door een gebrek aan inspiratie met liefst 7-1 verloren. In dat laatste duel stond overigens niets meer op het spel. Nu dus zaterdag op naar weer een overwinning en daarmee de finale van de nacompetitie. Wat zou het mooi zijn als A1 naar de landelijke klasse gaat. Dat is dan weer een reuzenstap die in onze jeugdopleiding gemaakt wordt. Alle eerste teams van de bovenbouw in de divisie!
Zaterdagmiddag om half een gaat het op ons eigen sportpark gebeuren. Succes jongens.