JO10-2 - Het seizoen zit er op!

666 keer bekeken

JO10-2 heeft afgelopen zaterdag de laatste passen op het voetbalveld gezet in de oude samenstelling op het Kloostertoernooi in Heiligerlee. Doordat maar weinig teams zich in de JO11-categorie hadden aangemeld, was de tegenstand behoorlijk pittig. 10-2 liet zich uiteraard niet afschrikken en ging het veld op om er iets moois van te maken. Tegen Heiligerlee 11-1 (2e klasse O11) was het meteen aan de bak en bijna was er een gelijkspel uitgekomen, maar 1 doelpunt deed ons de das om. De 2e pot tegen Engelbert 11-1 (kampioen 3e klasse O11) leverde een onverwacht 0-0 gelijkspel op. Eén puntje wat later het verschil tussen de 4e en 5e plaats besliste in ons voordeel. De wedstrijd tegen DVC Appingedam 10-1 ging kansloos verloren. ZNC 10-2 werd daarentegen met 2-1 verslagen. De eerste serie ging prima en we hadden hoop, maar jammer genoeg kwam de pauze tussendoor en ging het daarna minder staccato: alle wedstrijden werden verloren. Er werd nog wel gestreden, maar het zat er niet meer in. De uiteindelijke 4e plaats was gewoon een prima resultaat en een goede afsluiter van een zwaar en lastig seizoen.

Waarom was het zo zwaar en lastig?

Dat zat ‘m in een aantal dingen:

- Laat ingedeeld in de O10-klasse, dus geen bekerwedstrijden. Daardoor pas in de competitiewedstrijden een goede opstelling kunnen maken.

- De krachtsverschillen in de O10 waren groot, doordat het een nieuwe categorie was en niemand een goede inschatting kon maken van de sterkte van de verschillende teams

- Weinig wedstrijden gespeeld: 16 competitiewedstrijden in totaal (O11-teams hebben er minimaal 20-22 gehad) , dus vaak een weekend niet voetballen of proberen een oefenwedstrijd te regelen, wat niet eenvoudig was omdat vrijwel iedere tegenstander een volledig programma had

Ondanks het bovenstaande heeft 10-2 het uitstekend gedaan. Stijn, Djillian, Dylan, Joël, Tygo, Robin, Ryan, Thijmen, Xeryus: voor Mart, Bart en Danny zijn jullie kampioenen van het karakter en het doorzetten. Het is niet gemakkelijk om veel wedstrijden te verliezen, omdat een tegenstander sterker is. Des te knapper is het dat jullie elke training en elke wedstrijd er toch weer vol in zijn gevlogen. Bedankt voor alle lol, gezelligheid en leermomentjes die we dit seizoen hebben gehad! Ga volgend seizoen op dezelfde manier door en blijf jezelf verbeteren!

Ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, andere familieleden: zonder jullie is het niet mogelijk om een team op de been te houden. Jullie aanmoedigingen, het vervoer naar uitwedstrijden, het fluiten van wedstrijden: wij hebben het enorm gewaardeerd. Ook jullie bedankt voor een gaaf seizoen!

Bij deze wil ik ook graag onze sponsor Vriesema Group nogmaals hartelijk bedanken voor het sponsoren van onze topploeg. De tenues waren uitstekend en de trainings- en wedstrijdballen zorgden voor verhoogde prestaties. Goed materiaal is enorm belangrijk voor jonge voetballers.

Afsluiten doe ik met Mart en Bart, het illustere duo dat mij dit seizoen enorm heeft geholpen tijdens trainingen en wedstrijden: ik heb geweldig genoten van onze samenwerking en ik heb veel van jullie geleerd (al dacht ik eerst dat dat niet mogelijk was, aangezien ik toch wel heel goed ben J). Bedankt voor jullie hulp! Bart, succes met 11-4 komend seizoen. Mart, wij zien elkaar komend seizoen weer bij 11-3.

Iedereen veel succes bij zijn nieuwe team en we zien elkaar op het sportpark!