"/>

WVVC1 - WVV 015-1 EN BE QUICK 015-1 IN EVENWICHT

721 keer bekeken

De eerste meters in wedstrijdvorm zitten erop voor het nieuwe WVV 015-1. Op deze zonovergoten zaterdag stond een wedstrijd tegen tweede divisionist Be Quick 015-1. In dit team speelt, sinds dit seizoen, oud WVV-er Bor. Voor de thuisclub was deze wedstrijd een leuke graadmeter.
De wedstrijd begon ongelukkig voor de roodzwarten. Een fel Be Quick knalde uit de startblokken en maakte binnen drie minuten de 0-1. Daarna toonde de thuisclub veerkracht. Het kwam een aantal keer gevaarlijk voor de Groninger doelman, maar een goal zat er op dat moment nog niet in. Be Quick liet in de eerste helft zien dat het over veel technische spelers te beschikken en WVV stelde daar veel werklust tegenover. Deze kwaliteit werd beloond middels een treffer tien minuten voor rust. Aanvoerder Armando wist de eerste treffer van de voorbereiding op zijn naam te schrijven. De gelijkmaker was gezien de kansenverhouding zeker terecht, al moet eerlijk gezegd worden dat de Stadjers makkelijker combineerden.

In de tweede helft startten de beide ploegen in een lager tempo. De temperatuur was natuurlijk ook moordend. WVV kreeg ook tijdens de tweede vijfendertig minuten de betere kansen. Na een kwartier spelen verdubbelde Armando zijn productie en nam WVV de leiding in het duel. De thuisploeg stond goed opgesteld en liet de gasten combineren ter hoogte van de middenlijn. Daardoor ontstond er weinig gevaar voor keeper Tim. Deze voetbalde goed mee en liet zien dat zijn uittrap een extra wapen is voor de ploeg. Hij zorgde daardoor voor een aantal snelle uitbraken. Tien minuten voor het einde kwam Be Quick op gelijke hoogte door een treffer van hun captain. Deze schoot van een meter of twintig hard en hoog op de Winschoter goal. Onderkant lat sloeg de bal binnen en gezien het spelbeeld was dit wel terecht. Vlak voor tijd kreeg WVV nog een grote kans op de winst. Na een fraaie combinatie vloog de bal rakelings voor langs en even later floot een prima fluitende scheidsrechter Willem Lugies voor het einde. Sportief werden de handen geschud en beide teams kunnen tevreden zijn over de prestatie van vandaag.

Conclusie: WVV 015-1 laat karakter zien en heeft zich keurig staande gehouden tegen een sterke tegenstander. Volgende week staat de laatste partij op het menu voordat de vakantie begint. Dan gaat de reis naar Hoogkerk, waar HFC de gastheer is en we hopelijk weer kunnen genieten van een strijdbaar WVV 015-1.

WVV: Tim, Sjoerd, Indy, Kevin, Bjorn, Niek, Armando, Stan, Jesper, Zdenek, Daniël, Alma en Dinand. Trainer Marcel (foto)