"/>

WVVC1 - GVAV RAPIDITAS 015-1 TE STERK IN EIGEN HUIS VOOR WVV 015-1

1218 keer bekeken

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma voor WVV 015-1. De roodzwarten zitten deze editie ingedeeld met twee ploegen die uitkomen in de 2e divisie, te weten Be Quick 015-1 en GVAV Rapiditas 015-1. Vierde ploeg uit de poule "des doods" is ZFC Zuidlaren 015-1, uitkomend in de hoofdklasse. Op deze stralende dag werd koers gezet richting Kardinge om de strijd aan te gaan met GVAV Rapiditas. Deze ploeg beschikt over meerdere spelers die een FC Groningen verleden hebben of uitkwamen voor de selectieteams van de KNVB. Ook oud WVV speler en ploeggenoot Jorte speelde vandaag tegen de roodzwarte formatie. De bezoekers waren nog niet compleet, maar trainer Marcel zag Stan (vakantie) en Bjorn (blessure) weer terugkeren en met aanvulling van Wout bestond de selectie uit dertien spelers.

 

De wedstrijd startte direct fel. Beide teams wilden vooruit voetballen en het was WVV dat na een kwartier twee keer had moeten scoren. Helaas lukte het niet de kansen te verzilveren, maar GVAV Rapiditas wist dat het geen makkelijke partij zou gaan worden. Natuurlijk beschikken de Stadjers over individuele klasse, maar verdedigend stond het prima en probeerde roodzwart te combineren. Na een minuut of twintig viel toch de 1-0. Door het hart van de verdediging werd een vlijmscherpe combinatie keurig binnengeschoten door de Groninger spits. WVV leek aangeslagen, maar herpakte zich en wist de rust te halen met deze kleine achterstand. Het zag Niek uitvallen met een rugblessure en Bjorn kon daardoor zijn rentree maken.

De tweede helft kwam ook Stan binnen de lijnen en bleef Dinand aan de kant. WVV begon opnieuw goed, maar kreeg snel de 2-0 te verwerken. De koppies gingen hangen bij de bezoekers en dat moet je tegen dit soort ploegen nooit doen. Met twee aanvallen binnen een aantal minuten maakte GVAV Rapiditas ook de derde en vierde treffer en leek het duel af te stevenen op een geflatteerde nederlaag. In de laatste fase herpakte WVV zich nog. Dankzij Armando kwam het terug tot 4-1. De hoop op meer werd echter kort daarna weer aan diggelen geschoten. Het slotakkoord was namelijk voor de thuisploeg. Zij maakten hun vijfde treffer en zorgden voor de eindstand van 5-1.
Deze nederlaag is gezien de hele wedstrijd wel terecht. De ploeg van GVAV Rapiditas heeft meer individuele klasse en combineerde meer. Voor de gasten was deze wedstrijd weer een goed leermoment. De scherpte in de eerste helft was duidelijk minder zichtbaar in het tweede bedrijf. Op dit niveau wordt dat afgestraft.

Komende dinsdag speelt WVV 015-1 een oefenwedstrijd tegen Veendam 015-1.

De wasmachine draait inmiddels op volle toeren. Het toegevoegde bolletje Robijn vloeibaar zal er voor zorgen dat de spelers komende dinsdag weer fris en fruitig aan hun volgende partij kunnen beginnen.

WVV: Tim, Kevin, Zdeněk, Jesper, Niek , Dinand, Daan Hector, Indy Van Spankeren, Wout, Armando, Alma, Bjorn en Stan.