VELDENPROBLEMATIEK

1311 keer bekeken

Donderdag 30 augustus is een delegatie van de gemeente Oldambt, inclusief wethouder Wünker, op ons sportpark geweest om de velden 1, 4 en 5 te inspecteren (onderdeel van een ronde langs alle sportvelden in de gemeente).

Conclusie van de inspectie is dat er vanaf morgen actie wordt ondernomen om ervoor te zorgen dat de velden worden verbeterd. De gemeente is eindverantwoordelijk voor het groot onderhoud en deze ingrepen vallen onder deze verantwoordelijkheid. Dat betekent dat de velden 1, 4 en 5 worden door gezaaid.

De consequentie daarvan is dat we deze velden NIET mogen gebruiken tot medio oktober! De gemeente en Bouman (die de werkzaamheden uitvoert) wil dat we de komende 6 weken geen gebruik maken van deze velden. Overigens, deze actie wordt bij veel voetbalverenigingen uitgevoerd in de gemeente Oldambt. Men probeert per vereniging tenminste 1 veld beschikbaar te houden voor wedstrijden.

De consequenties zijn groot. We moeten alle beker- en competitiewedstrijden zoveel mogelijk op 1 veld 'proppen' of omdraaien (er een uitwedstrijd van maken als dat kan) of op een andere dag plannen.

ELZO TIMMER HEEFT HIERIN DE LEIDING. Dat betekent dat hij deze acties onderneemt en afstemt met trainers/leiders. Dus niet zelf wedstrijden gaan plannen of omzetten. Tips zijn altijd welkom.

Voor de duidelijkheid melden we dat de wedstrijden die in de A-categorie vallen, altijd voorrang hebben. Dat is KNVB beleid. De teams die in deze categorie vallen zijn: zondag 1, zondag 2, zondag 3, zaterdag 1, JO19-1, JO17-1, JO17-2, JO15-1, JO15-2, JO13-1.

Een optie die wordt onderzocht is of we op vrijdagavond kunnen spelen. Dan is ons kunstgrasveld beschikbaar en hoeven er geen trainingen worden afgezegd. Want we willen zoveel mogelijk de trainingsavonden ongemoeid laten. Vrijdagavond spelen mag, mits beide clubs er mee akkoord gaan.

Bestuur WVV.