WVVZAT3 - WVV 3 WINT DE CLASICO OVER 'T SPOOR MET 1-3

1088 keer bekeken

Een doordeweekse " El clasico " was vanavond te bewonderen op het voetbalveld van "Over 't spoor" De Batauwers waren namelijk de thuisspelende club in de bekercompetitie. Aan blauwitte zijde waren talloze coryfeeën aanwezig en wetend dat deze ploeg het afgelopen seizoen kampioen werd in de reguliere competitie, wist speler/manager Mark Plinsinga dat het een heet avondje zou gaan worden. In de aanloop naar het duel werd de waslijst gedurende de afgelopen dagen steeds groter, maar de joviale manager wist voor het duel toch een degelijke ploeg op de been te brengen. Na een gedegen warming-up floot de arbiter van dienst voor het begin van het duel. Al snel was duidelijk dat WVV voetballend meer in zijn mars had dan hun stadsgenoten. Met twee creatieve spelers in de as (Tom en Ronnie) werd er leuk gecombineerd en was het leuk om naar te kijken. BATO beschikte over een jongere ploeg met wat meer loopvermogen. Zo kwam WVV dan ook tegen de verhouding op een 1-0  achterstand. Met een werkelijk formidabele sprint, van minstens zestig meter, wist de nummer drie van BATO de bal ook nog achter gelegenheidsdoelman Jesper Brouwer te deponeren. Even later was het wederom de nummer drie van blauwwit die de hoofdrol opeiste. De noodrem werd aangetrokken aan roodzwarte zijde en de scheidsrechter kende een strafschop toe aan de thuisclub. De bal werd echter keurig gekeerd middels een katachtige reflex van de eerder genoemde Brouwer. WVV putte moed uit deze situatie en nam het initiatief. Aan de hand van speler/manager werd het veldoverwicht uitgebouwd. Het was dan ook terecht dat de 1-1 werd binnengeschoten. Ronnie de Voogd beloonde een prima eerste helft met een prachtige treffer. Luttele minuten later wist de goedlachse Scheemter zichzelf ook in de analen te spelen. Een uitstekende goal van Plinsinga zorgde voor de voorsprong.

 

Even later werd gefloten voor rust. WVV rustte meer ontspannen dan de thuisclub. Daar waar de oppeppende woorden van hun leider te horen waren voor de spelers van de St. Vitusholt, daar stonden de roodzwarten heerlijk te roken en keuvelen over het hobbelige veld en de fraaie treffers.

 

Even later werd door de arbiter weer een start gemaakt voor het tweede bedrijf van het duel. WVV bracht een aantal frisse troeven binnen de lijnen en ook de thuisclub dacht het tij te keren met een blik nieuwe spelers. Een paar kalklijn dwalingen aan roodzwarte zijde zorgde echter dat sfeer een beetje bekoelde en er af en toe wat harder werd gespeeld door beide teams. Nadat de enkels van linkspoot de Voogd vakkundig werden afgezaagd, kwam onze linkspoot even verhaal halen bij de "Mattarazi" van Bato en na wat duw en trekwerk was een lekkere warme douche de opbrengst. Het duel werd echter stukken minder aantrekkelijker door de invallende schemer. Geen lichtmasten, twee tientallen, kalklijn dwalingen en hier en daar een iets te harde overtreding zorgden voor een bedenkelijk niveau. Johnnie de Ruiter zorgde echter voor een ruimere marge in het voordeel van de gasten. Een schot van afstand werd door de doelman van BATO gevoeld als een te hete bitterbal, want hij grabbelde volkomen mis en liet de bal zo het netje in gaan. BATO probeerde nog met verwoede pogingen een aansluitingstreffer te produceren. Het werd in het zadel geholpen door een wederom terecht gegeven penalty. Ook in deze oog in oog confrontatie toonde de stand-in van Lambeck zijn skills. Met een fraaie save pakte hij zijn tweede elf meter. Over het laatste kwartier kan kort worden gepraat. WVV speelde de partij vakkundig uit. Beide partijen stoeiden nog wat met elkaar en liefdevol eindige de partij in een 1-3 zege voor roodzwart. Grote held was natuurlijk de keeper van WVV. Na afloop van de wedstrijd heeft de lieve jongen nog tot negen uur penalty's weten te stoppen van aanwezige supporters.

Speler/manager Mark Plinsinga reageerde rustig:" Dit zijn lekkere partijen. Zo'n jongen pakt twee strafschoppen en dat is lekker. Al vond ik mijn eigen treffer belangrijker!"

WVV zaterdag drie bedankt Harrie Kootstra voor het vlaggen. De dwalingen zijn je vergeven.