WVVC1 - WEDSTRIJD TEGEN HEERENVEEN KENT TWEE UITERSTEN

399 keer bekeken

Winst of verlies, een verslag zal er komen!

Op één van de laatste dagen van september kwam vandaag Heerenveen 015-1 naar Winschoten om te strijden voor de drie punten. De gasten wisten hun eerste duel overtuigend te winnen en lieten middels de uitslag weten, over veel scorend vermogen te beschikken.

In de week voorafgaand het duel zag trainer Marcel van Spankeren de ziekenboeg verder groeien. Na Bjorn en Stan, kon ook de naam van Armando worden bijgeschreven op de lijst met spelers die niet in actie konden komen op deze zaterdag. De overige elf spelers werden deze wedstrijd aangevuld met Daan en Jens uit 015-2. Laatstgenoemde speelde vorige week erg sterk tijdens zijn invalbeurt tegen VEV'67 015-1.

De aftrap stond om half één in de planning. Tegen half twaalf druppelden de spelers dan ook binnen op het eigen sportpark aan de Stikkerlaan. Het zonnetje scheen heerlijk en over het kunstgras hoor je de spelers absoluut niet klagen. Na een goede warming-up stonden beide ploegen dan ook te popelen om uit de startblokken te knallen. Heerenveen liet vanaf de eerste minuut zien dat het een zware middag zou gaan worden. Met veel beweging, prima controle en discipline in de ploeg werd WVV achteruit gedrukt. Echter de thuisclub werkte keihard, won duels en straalde uit dat het zich niet wilde laten slachten. De genoemde kwaliteiten zorgden zelfs voor een voorsprong. De roodzwarten zagen Indy van een meter of zestien uithalen en daarmee de Winschoters op een 1-0 te zetten. Voor de rest van de eerste helft zagen de supporters hetzelfde spelbeeld. Heerenveen creëerde bijna geen kansen en WVV stond als team compact en wonnen veel duels. Na vijfendertig minuten vond de scheidsrechter het welletjes en liep iedereen tevreden richting de kleedkamer.

Na rust had de trainer uit Friesland een tactisch, slimme actie doorgevoerd. De opvallend goed spelende rechtsback van de eerste helft, ging nu als linkerspits spelen. Door zijn individuele kwaliteiten kwam er nogveel meer druk op de defensie van de thuisclub. De dramatisch verlopen tweede helft werd ingeluid door een knullig eigen doelpunt. In plaats van rust en vanuit de positie blijven spelen, gingen de roodzwarten op jacht naar de voorsprong. De ruimtes die daardoor ontstonden waren de oorzaak dat binnen een kwartier de achterstand was omgebogen in een voorsprong voor de Friese boys. Wat jammer was om te zien, is dat daarna niet de mouwen werden opgestroopt, maar dat teveel spelers het koppie lieten hangen, er negatief werd gecoacht en daardoor de wedstrijd in de verre verste niet het niveau had van een divisiepartij. De gasten combineerden naar hartelust en prikten de ene na de andere treffer binnen. Uiteindelijk stopte de teller bij negen en mocht WVV blij zijn dat het er niet meer waren.

Kortom, een wedstrijd met twee uitersten. Een uitstekende eerste helft en een dramatische tweede helft. Wil je een resultaat neerzetten, dan zal dit altijd moeten komen vanuit een team dat er voor elkaar staat. Dit houdt in dat je elkaar in goede en slechte periodes helpt, steunt en vecht. Dit was vandaag één helft het geval. Nogmaals, verliezen tegen dit Heerenveen is geen schande, maar op deze manier kan niet en mag niet!