WVVC1 - WVV 015-1 TOONT KARAKTER IN EMMEN

708 keer bekeken

Na de enorme zeperd tegen Heerenveen afgelopen weekend moest vandaag de lange weg richting de Meerdijk worden gemaakt. Daar stond competitieduel nummer drie op het programma tegen vv Emmen 015-1. De ploeg uit Drenthe kende tot dusver ook geen top start van de competitie en kan met recht een echte concurrent worden genoemd. De ziekenboeg nam voor dit duel af met één naam. Bjorn Glazenborg kon vandaag starten na een week van training. Armando en Stan waren wel mee als supporters, maar beide zitten voorlopig nog in de lappenmand. Gelukkig was Daan (015-2) bereid om mee te gaan voor dit duel en had trainer Marcel van Spankeren de beschikking over twaalf spelers.

 

WVV begon het duel met Indy op de bank en de overige elf stond in de vertrouwde opstelling klaar voor het startsignaal van de scheidsrechter. Het duel begon rustig. Beide teams probeerden op te bouwen vanuit de laatste linie. Grote kansen werden niet gecreëerd, maar werden deze ook niet weggegeven. De verdediging stond prima en met een drietal goede reddingen liet Tim zien dat WVV kwam voor de overwinning. Vlak voor rust werd WVV in het zadel geholpen door een defensieve fout van Emmen speler. Daniel profiteerde optimaal en zette de gasten op een 0-1 voorsprong. Deze stand stond ook vorige week op het scorebord en uiteindelijk stopte de teller voor Heerenveen toen op negen treffers. Dit doemscenario zou het vandaag niet worden. 

 

De tweede helft was WVV namelijk sterker dan de thuisclub. Het zorgde met compact voetbal dat de Emmenaren niet gevaarlijk konden worden. Plan B werd door de roodwitte uit de kast getrokken. Er werd flink uitgedeeld (2x geel) en men probeerde twee keer de scheidsrechter te verleiden tot het geven van een penalty. De grijze pensionaris liet zich niet van de wijs maken en wees de smeekbedes van de hand. In het laatste gedeelte moest WVV ook nog verder met tien man. De eerdergenoemde Bjorn werd heel smerig onderuitgeschopt en moest het veld geblesseerd verlaten. Hopelijk valt de schade mee voor de linkspoot. Hij speelde tot dat moment een prima partij en er moest dus nog worden gevreesd in het laatste gedeelte. Daar dachten de overige jongens en meid echter anders over. Er werd gestreden voor elke meter gras en men wilde voor elkaar werken. De bevrijdende goal was daar dan ook een schoon voorbeeld van. Een aanval van Emmen werd goed onderschept door verdediging van WVV. Via een prachtige één twee van Niek met Daniel werd Sjoerd goed vrijgespeeld centraal op het middenveld. Hij stuurde in één keer Jesper de diepte in. De gebruikte zijn lichaaam goed en kwam als eerste voor de uitkomende keeper terecht. Bekeken rondde hij af en gooide de wedstrijd definitief op slot. Even later vond de uitstekend fluitende leidsman het genoeg en gaf het eindsignaal. Deze overwinning zorgt dat de ploeg weer aan zelfvertrouwen heeft gewonnen.

Volgende week staat het hooggeklasseerde ONS Sneek 015-1 op het programma.

Boys en girl, blijf in elkaar geloven en werk voor elkaar tot je er bij neervalt. Vandaag zag ik een ploeg die wilde winnen en dat ook uitstraalde!!

Goed gedaan!!