WVVE3 - Zes overwinningen op een rij: ook BATO gaat ten onder tegen 11-3

445 keer bekeken

Nadat de ploeg van BATO 11-2 om 10.10 uur eindelijk klaar stond voor de 3e competitiewedstrijd van dit seizoen, kon de strijd van start gaan. The Battle of Sodom! De vraag was welke spelers maandag op school het beroemde Fortnite-Loser-dansje konden gaan uitvoeren: die van WVV of die van BATO? De WVV-ers werden extra opgepept door Henry, Mart en Danny. Er stonden behoorlijk wat toeschouwers langs de lijn, waarmee de spanning ook nog wat hoger was dan normaal. Onze scheidsrechter Sven Schuur floot en de wedstrijd was begonnen.

Al snel was duidelijk dat BATO best een leuke ploeg had met individuele kwaliteiten, maar dat WVV positioneel beter stond en als team sterker was. WVV drukte BATO terug, maar moest rekening houden met snelle counters. Beide ploegen wilden winnen, dus elke speler knokte voor elke bal. WVV opende de score en maakte er nog 2 bij in het eerste kwartier. Een van de goals viel na een snelle rush van Djillian langs de rechterkant, waarna zijn voorzet van dichtbij kon worden verzilverd. Dat was fijn voetballen, maar BATO gaf niet op en scoorde tegen uit een snel genomen corner, terwijl de WVV-ers even de andere kant op stonden te kijken. Toch was duidelijk dat WVV het initiatief niet uit handen ging geven. 11-3 bleef druk zetten op het doel van BATO, een kopbal van Thijn ging maar net over en helaas konden een paar andere kansen niet omgezet worden in een doelpunt. Zodoende gingen we ranja drinken met een 3-1 voorsprong.

Wat zeg je dan als trainers in de rust? Nou, dat het prima gaat. Dat duidelijk is dat iedereen zijn best doet. En natuurlijk zijn er altijd wel zaken die net even beter kunnen. Meer rust in de passing zou fijn zijn. Ook kon er beter aangeboden worden als wij de bal hadden en speelden we in balbezit te veel naar één kant van het veld, maar de trainers waren zeer tevreden over de eerste helft.

In de tweede helft buitte WVV het veldoverwicht verder uit. BATO kwam er steeds minder aan te pas, al bleven ze af en toe gevaarlijk doorkomen. Onze krachtpatsers achterin ruimden veel gevaar op. Toch was de verdediging minder stabiel dan in de afgelopen wedstrijden. Gelukkig liepen de BATO-spelers zich nog regelmatig vast, waarna het balbezit weer voor WVV was. Door goed gebruik te maken van de snelle mensen op de vleugels werden steeds gevaarlijke aanvallen richting het BATO-doel gelanceerd. Met afstandsschoten werd de BATO-keeper een aantal keren zwaar op de proef gesteld. De score liep ondertussen gestaag op en ruim voor tijd kon al de constatering worden gemaakt dat WVV 11-3 ook de zesde wedstrijd van het seizoen winnend ging afsluiten. Een prachtige dieptepass van Joël schuin door de verdediging was één van de hoogtepunten van de tweede helft. De 7-1 overwinning was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. 11-3 was een slag beter dan BATO vandaag. Zes overwinningen op een rij is een seizoenstart waar ze bij NAC en FC Groningen een moord voor doen.

Nog altijd zonder puntverlies aan kop in de competitie is een heerlijk gevoel. Volgende week gaan we op bezoek bij Wildervank. Dat zou onder normale omstandigheden een overwinning moeten opleveren. Maar de punten tellen pas als je de overwinning hebt binnengesleept. Dus er zal eerst een goede wedstrijd gespeeld moeten worden.

De week daarna staat de 4e bekerwedstrijd op het programma tegen Velocitas 11-2 en de week daarop volgt de topper tegen HSC. Dit zullen ongetwijfeld zware partijen worden, waarin we met z’n allen volle bak moeten spelen. Dus …. gaan we maandag weer lekker trainen en beter worden. En de spelers van 11-3 zullen dan zeer waarschijnlijk het Fortnite-Loser-dansje al een aantal keren hebben gedaan op school. Geloof mij maar!

Sven Schuur: enorm bedankt voor het fluiten van onze wedstrijd! 

Matthijs Suur: Enorm bedankt voor het regelen van onze scheidsrechter!

Jullie zijn allebei toppers!