WVVC3 - JO15-3: VAKER SCOREN DAN JE TEGENSTANDER EN TOCH VERLIEZEN

437 keer bekeken

Dit weekend speelde JO15-3 de thuiswedstrijd tegen HS’88 JO15-2. Een tegenstander waar qua sterkte nog weinig van gezegd kon worden aangezien de paarshemden nog maar 1 competitie wedstrijd hadden gespeeld. Dit was trouwens een puntendeling.

Tijdens de warming bleek al dat het wel eens een fysieke wedstrijd kon gaan worden, want de tegenstander beschikte over een aantal spelers waar de gemiddelde JO15-3 speler toch ietwat bij omhoog moest kijken.
De wedstrijd begon en vanaf de aftrap ontspon zich een interessant duel. Daar waar JO15-3 zich de week ervoor, bij de nederlaag tegen Loppersum, vaak het kaas van het brood liet eten werd er nu voor elke meter geknokt. Dit was zeker een pluspunt. Echter, van het leuke combinatievoetbal dat er in de beker en de eerste 2 competitie wedstrijden in gedeeltes van een wedstrijd op de mat werd gelegd, is op dit moment minder terug te zien. Misschien heeft dit ook ietwat met het kaliber van de tegenstander te maken.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. JO15-3 probeerde voetballend het doel van de tegenstander te bereiken, terwijl HS’88 vaak probeerde om met een pass tussen of over de verdedigers van JO 15-3 door gevaarlijk te worden. Het bleef vaak bij proberen om te voetballen. Er waren vele duels over het gehele veld te vinden. Ook werden beide teams gevaarlijk. In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren het vooral de voorwaartsen van JO15-3 die gevaarlijk werden, maar ook HS’88 kreeg steeds meer mogelijkheden om de score te openen. Voor beide keepers was vandaag een hoofdrol weggelegd want ze moesten beide regelmatig handelend optreden. Mede door dit keeperswerk gingen beide teams met de brilstand richting de kleedkamers. Het was echter zeker geen saaie eerste helft wat het publiek tot nu toe kreeg voorgeschoteld.

De tweede helft begon en ook nu gebeurde er weer van alles. HS’88 nam een licht veldoverwicht en beide teams kregen van de verdedigingen de ruimte om gevaarlijk te worden. Grote verschil was nu toch wel dat HS’88 veel doelgerichter was. Daar waar JO 15-3 de mogelijkheden vaak verkeerd uitspeelde, veelal door te weinig beweging voorin of te lang treuzelen waardoor het gevaar door eigen toedoen in de kiem werd gesmoord, was HS’88 wel het team dat tot doelpogingen kwam. Uit één van deze aanvallen werd dan ook wel verdiend gescoord: 0-1. Ook werden er nog vele duels uitgevochten en nadat een speler van HS’88 probeerde om een JO15-3 speler bewust van achteren onderuit te trappen, gelukkig miste hij zijn doel, mocht de thuisploeg gedurende een periode met een man meer situatie proberen te scoren. En dit zou ook gaan lukken. Het was tekenend dat de linksback van JO 15-3, na zelf prima doorzetten, de gelijkmaker wist te scoren.

Het spel bleef op en neer golven en wie er eventueel zou gaan winnen was lastig te voorspellen.
Het waren de gasten die toch weer op voorsprong kwamen. De aanleiding was echter zeer ongelukkig. Een voorzet van een HS’88 speler werd door een verdediger van JO15-3 in het eigen doel geschoten. Ook ontstond er hierbij wat commotie over wel/geen buitenspel. De grensrechter had ergens in deze aanval buitenspel geconstateerd en stak zijn vlag omhoog. De dienstdoende scheidsrechter was echter onverbiddelijk,  negeerde dit signaal volkomen en wees naar de middenstip. Kennelijk was hij erg zeker van zijn beslissing.

JO15-3 probeerde nog wel om de wedstrijd weer in evenwicht te krijgen, maar trok toch voor de tweede keer dit seizoen aan het kortste eind. De teams waren aan elkaar gewaagd, leverden beide veel strijd en op basis van de kansenverhouding was de 1-2 overwinning misschien ook wel verdiend te noemen alhoewel de manier waarop de winnende goal viel erg ongelukkig was.

Volgende week nieuwe kansen voor JO 15-3: Een uitwedstrijd in Tynaarlo voor de beker tegen ST VAKO/Tynaarlo JO15-2. Een op het oog spectaculaire tegenstander want in beker en competitie is er door dit team tot nu toe veel gescoord, maar worden er ook wel tegendoelpunten geïncasseerd (34 doelpunten voor en 11 tegen).