WVVZAT3 - DE PLOEG VAN PLINSINGA STUURT HET TEAM VAN RICHARD NUUS ZUNDER PUNT'N NOAR HUUS

596 keer bekeken

Het tweede elftal van Westerlee was vandaag niet opgewassen tegen het derde elftal van speler/manager Mark Plinsinga. De roodzwarten maakten binnen het kwartier twee zeer fraaie treffers en kwamen in het restant van de partij nimmer in de problemen. Een fantastisch fluitende Jos Frey mocht na afloop van beide teams de credits in ontvangst nemen over zijn manier van fluiten. Zonder kaarten, geen gemekker en twee sportieve ploegen kan worden teruggekeken op een geslaagde partij van WVV Très.

Tegen half twee verzamelde de ploeg van Plinsinga zich op het eigen sportpark om tegen het "Andere Oranje" te voetballen om de drie punten. De partij zou op Koeperlaand worden gespeeld, maar gekozen werd om de partij af te werken in Winschoten. WVV kwam goed uit de startblokken en door een wereldgoal van Plinsinga zelf nam het vroeg in de wedstrijd de leiding. WVV bleef de betere ploeg en zag even later Fransie Veldkamp de tweede Winschoter treffer binnenknallen. Op de harde schuiver had de keeper uit Westerlee geen kans. Daarna sloop er gemakzucht in de ploeg uit Sodom. Kansen werden om zeep geholpen en het had na vijfenveertig minuten eigenlijk 5-0 moeten zijn. De werkelijke stand zorgde er echter voor dat in de tweede helft nog wel gestreden moest worden. In de rust werden de wissels toegepast en was de speler/manager tevreden over het vertoonde spel.

Over de tweede helft kan weinig worden vermeld. WVV had defensief alles goed staan. Wist met leuk combinatiespel de tegenstander pijn te doen, maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. Uiteindelijk liep de klok richting kwart over vier. Dit was het tijdstip waarop scheidsrechter Jos Frey het wel genoeg vond en afblies voor de match van heden middag.

In de kleedkamer werd unaniem besloten dat Johan Bijmolt werd uitgeroepen tot Man of the Match. Een teleurgestelde speler/manager Mark Plinsinga was de enige die vond dat hij deze eer had verdiend. "Mijn fantastische treffer was alleen al goed genoeg voor deze titel! Johan heeft gewoon meer vrienden in de selectie dan ik heb! Dat is het!", aldus de goedlachse Scheemter.

De derde helft was een echte ouderwetse zaterdagmiddag. Namens WVV zaterdag 1 draaide DJ Membo (alias Merril Wakker) de plaatjes aan elkaar. Met twee veertig WATT speakers en heerlijk foute muziek werd het een gezellige middag voor alle aanwezigen. Nadat de mannen van het eerste ook nog met een heuse verloting op de proppen kwamen, was de echte voetbalsfeer gecreëerd.

Westerlee bleef ook heerlijk nazitten en waren de grote winnaars van de verloting. Toch waren de mannen van Plinsinga het  meest vrolijk van allemaal. Drie punten in de knip en een gezellige middag, wat wil je nog meer? En de mannen van Nuus? Die gingen met leverworsten naar Westerlee, mor zunder punt'n noar huus!

Volgende week uit naar het altijd lastige Sellingen. 

U hoort van ons.