- WVV JO12-1 overwint valse start en wint alsnog met ruime cijfers!

251 keer bekeken

Valse start overwonnen

Als team vertrokken we vanuit Winschoten met de wetenschap dat de hoofdtrainer later komt en dat de honneurs werden waargenomen door Perry. Dit is Perry wel toevertrouwd. Toen alle schaapjes waren geteld, vertrokken we precies om 09.15 uur naar Groningen waar onze jongens hun wedstrijd gingen spelen tegen Amacitia ON BG JO12-2.

Het was tof voetbalweer! De zon scheen volop en temperatuur was perfect! Het kunstgras lag er mooi “kort gemaaid” bij.
Exact om 10:35 uur mocht WVV aftrappen en de bal werd rond gespeeld. Althans dat was de bedoeling. AMONBG begon gelijk te jagen en veroverde te vaak de bal. In een tijdsbestek van 10 minuten heeft de tegenstander wel 4 opgelegde kansen gehad. Gelukkig voor onze jongens werd er naast en overgeschoten. Was hier sprake van onderschatting door WVV? Na een mooie aanval kwam AMONBG verdiend op voorsprong. 1-0
De achterste linie met Lars in het doel en verdedigers Daan, Mert, Xiang Ming en Joost moesten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.
Stond er dan geen enkele actie tegenover? Jazeker, af en toe kwamen de jongens eruit. Dani (2x) en Daan hadden beide een afstandsschot op het doel van de tegenstander, maar de bal ging helaas naast. Perry gaf tussendoor goede tips aan de jongens en een paar minuten voor de eerste time out begon het te draaien. Twee afstandsschoten van Arjen werden door de keeper gepareerd. Na een vloeiende aanval kwam een geweldige afstandsschot van Dani. De keeper verwerkte deze bal tot corner. Uit een strakke lage corner kwam de bal voor de voet van Krystof, die de bal goed intikte. Goal en de stand was weer gelijk.
Vervolgens begon het team weer te voetballen. Senn, Len en Tim zetten meer druk op de verdediging van de tegenstander. Door het jagen van onze jongens kwamen de ballen van AMONBG niet meer goed aan bij hun middenvelders en aanvallers.
Een mooie actie van Tim werd niet beloond. De keeper redde geweldig. Even later kreeg Tim een herkansing. Hij onderschepte een uittrap van Lars en handig sprintte hij naar voren en schoot beheerst in. Goal 1-2. De jongens hadden er nu zin in en ze bleven jagen op meer goals. Joost en Arjen hadden nog een afstandsschot, maar beide gingen over het doel.
Vervolgens kwam de mooiste aanval van de dag. AMONBG mocht een corner nemen, Arjen kopt de bal door naar Xiang Ming die handig door tikte naar Senn. Met een sublieme pass werd Tim aangespeeld en met een prachtige lobje werd de keeper van de tegenstander gepasseerd! Goal 1-3
Senn, Tim, Krystof en Len hadden nog een kans maar de keeper van AMONBG was niet van plan om vaak de bal uit het doel te vissen.
Na de rust was het spel van beide teams onoverzichtelijk maar er werd wel strijd geleverd. AMONBG had nog een corner genomen maar Mert ruimde de bal vakkundig op. Joost, Dani en Daan bleven strijden aan de flanken zodat een eventueel gevaar vroegtijdig in de kiem werd gesmoord.
Toch kwam er opnieuw een doelpunt. Xiang Ming heeft een mooie actie en passed op Tim. Vanaf de achterlijn legde hij de bal naar terug op Arjen, die de bal in de kruising joeg. Goal 1-4
Vervolgens waren en nog leuke 1 tweetjes tussen diverse spelers. De druk op AMONBG was enorm. Krystoff passed netjes op Len die de bal mooi inschoot. Goal 1-5
Er volgden nog een aantal corners voor WVV en uit 1 van de corners volgde een scrimmage voor het doel van AMONBG. Tim, Krystof, Len en Senn schoten allemaal op het doel. Een been van de tegenstander of de keeper stond in de weg en een doelpunt bleef uit. Toch bleven onze jongens voetballen. Het gevaar kwam nu vooral vanaf de flanken met mooie voorzetten. Maar de keeper voorzag het gevaar en dook op de bal.
Af en toe kwam AMONBG voor het doel van Lars maar dan stond Lars op de goede plek om het gevaar te keren.
Het slotstuk van de wedstrijd was voor WVV. Een voorzet van Tim kwam voor de voeten van Krystof. Waar iedereen een voorzet verwacht schoot Krystof vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal in de korte hoek. Goal 1-6
Na een valse start werd er goed gereageerd door onze jongens wat uiteindelijk resulteerde een duidelijke overwinning!