WVVE3 - Een waanzinnig laatste kwartier beslist een lastige wedstrijd

321 keer bekeken

De 4e competitiewedstrijd (en in totaal al de 8e wedstrijd als je de bekercompetitie meerekent) in Pekela tegen Noordster 11-2 speelde WVV 11-3 voor het allereerst dit seizoen in de officiële WVV-tenues: rood zwart gestreept. Hemel en aarde waren bewogen om dit heugelijke feit voor elkaar te krijgen, maar om 8.45 uur op zaterdagmorgen waren er eindelijk passende tenues voor 11-3 beschikbaar. Zonder onze geblesseerde Dylan werd er om 13.15 uur afgetrapt op het sportpark van Noordster. De ploeg uit Pekela was de eerste wedstrijd nog niet vergeten (8-0 verlies) en had voor de zekerheid hun eigen geblesseerde keeper vervangen door de sluitpost van hun 13-1 (!!). Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: deze keeper zou een opvallende rol in de wedstrijd gaan vertolken.

Ondanks de waarschuwingen in de kleedkamer, begon WVV niet gefocust aan de partij. Slordig balverlies, onzekerheid in duels, ongelukkige balaannames, doorglippende ballen waren allemaal volop te zien aan Winschoter kant. Noordster voetbalde overtuigender en met de wil om te winnen. Echt mooi voetbal was op de knollentuin niet mogelijk, maar Noordster maakte er wel duidelijk het beste van. 11-3 werd teruggedrongen, speelde af en toe naïef en kon vooral op het middenveld de strijd niet aan gaan met de Pekelders. Stijn kreeg het erg moeilijk met zware hoofdpijn en moest naar de kant. De overige 11-3 spelers worstelden door. Een ongelukkig eigen doelpunt markeerde een dieptepunt in de eerste helft, zodat de roodwitten met een 1-0 voorsprong de rust in gingen. Niet eens onverdiend, gezien het spel aan Winschoter kant. Er begon echter ook duidelijk te worden dat de keeper van Noordster wel erg sterk voor de dag kwam en ervoor zorgde dat alle kansen van 11-3 vakkundig onschadelijk werden gemaakt.

Laten we hopen dat de plaatselijke glasspecialist de ramen in de kleedkamer 6 inmiddels heeft vervangen, want die rinkelden bijkans doormidden van de donderspeech die daar door Danny werd afgestoken. Termen als wil om te winnen en gebrek aan overtuiging werden gebruikt om duidelijk te maken dat 11-3 moest gaan tonen wat het waard was. Henry herinnerde de ploeg er aan dat er woensdag op de training nog was aangegeven door de spelers zelf dat ze keihard wilden knokken en kampioen wilden worden. Dat moest in de tweede helft dan maar gebeuren. Alle schroom moest van de spelers afvallen en het respect voor de tegenstander moest plaatsmaken voor vechtlust en inzet.

Het werd een tweede helft waar de toeschouwers nog lang onrustig van zullen dromen. 11-3 werd sterker en probeerde op allerlei manieren de verdediging van Noordster te slopen, maar stuitte daarbij keer op keer op de uitstekende doelman van Noordster. Met erg knappe reddingen hield deze zijn doel schoon. Wat er ook geprobeerd werd, de bal ging er niet in. Een kwartier voor tijd stond nog altijd 1-0 op het bord en begon de twijfel toe te slaan: zou 11-3 in de 8e wedstrijd punten of zelfs de wedstrijd verliezen? Zou de 1e nederlaag vandaag een feit worden?

Het antwoord is nee! Het laatste kwartier was gedenkwaardig om een aantal redenen. Ten eerste omdat 11-3 tot het eind door bleef gaan en de Pekelders conditioneel aan gort speelde. Ten tweede omdat de zeer sterke keeper aan Pekelder kant 2 maal opzichtig de fout in ging. Ten derde omdat frustratie ervoor zorgde dat Noordster-spelers meerdere keren schandalig aan het natrappen waren, waarbij de niet heel sterk fluitende scheidsrechter nauwelijks ingreep. Ten vierde omdat 11-3 het voor elkaar kreeg om in dat laatste kwartier 3 maal te scoren, terwijl Noordster het net niet meer wist te vinden.

Wat gebeurde er allemaal in het laatste kwartier? Nou vooruit, een korte beschrijving van 7 ½ minuut in dat laatste kwartier: Een hoge bal van de zijkant werd door de Noordster-goalie verkeerd beoordeeld en stuitte over hem heen voor de voeten van de instormende Djillian: 1-1. Kort daarna zorgt een vlammend afstandschot van Jasper voor de 1-2. En toen iedereen dacht dat het nog spannend zou worden en Noordster misschien nog terug kon komen, kwam het slotakkoord. Vanaf de zijkant werd de bal richting het Pekelder doel gebracht, klutste daar voor de voeten van een Noordster-verdediger die in paniek uithaalde. Er volgde een soort vuurpijl-bal die hoog in de richting van het doel van Noordster zeilde. De keeper draaide zich met het gezicht naar het doel en deed een poging de bal over het doel te stompen. Helaas voor hem, maar gelukkig voor alles met een Winschoter hart, stompte hij de bal pardoes in de eigen kruising: 1-3.

Dit bleek ook de eindstand te zijn van een beladen duel. Terwijl 11-3 vreugdedansend over het veld denderde, werd de teleurstelling een aantal Noordster-spelers (net als na de eerste wedstrijd) te machtig: vervelende opmerkingen werden richting 11-3 gemaakt uit boosheid. Gelukkig hadden de trainers van Noordster hun ploeg bij de strafschoppenserie weer onder controle.

 

Wat is het gevolg van dit alles?

11-3 blijft zonder puntverlies en heeft 8 van de 8 wedstrijden (beker en competitie) gewonnen.

De koppositie is weer terug in Winschoter handen. We waren de leiding even kwijt omdat Veendam 2 wedstrijden meer had gespeeld en 1 punt meer had behaald. HSC staat op 3 punten achterstand, Veendam heeft 8 verliespunten meer dan 11-3, zowel BATO als ZNC als Noordster staan op een straatlengte achterstand. De uitgangspositie is goed voor de belangrijke ontmoeting met Veendam aanstaande zaterdag. Er zal gewonnen moeten worden om te zorgen dat HSC niet langszij komt. We gaan er vol tegenaan, maar het zal zeker spannend worden!