WVVC3 - Milnsum een maatje te groot voor JO15-3

442 keer bekeken

Afgelopen weekend mocht JO15-3 thuis tegen Middelstum (op zijn Gronings Milnsum) aantreden. Na eerdere uitwedstrijden voor de competitie tegen De Heracliden en Loppersum was het fijn dat een team uit het noorden van de provincie ook eens naar Winschoten mocht komen. De verwachting vooraf was dat JO15-3 een lastige wedstrijd tegemoet kon gaan zien, maar dat er mogelijk wel een goed resultaat te behalen kon zijn.

Bij temperaturen net boven de 0˚C werd er om 8.45 afgetrapt. Middelstum liet direct zien wat het vandaag van plan was: de tegenstander uit Winschoten met lege handen achterlaten. Vol overtuiging werd er richting het doel van JO15-3 gespeeld. Met goed voetbal, een gezonde portie strijd leveren en ook nog over wat meer individuele kwaliteit beschikken werd JO15-3 de wil opgelegd. JO15-3 kon hier de eerste helft weinig tegenover stellen. Middelstum wist ook vrij snel een 0-1 voorsprong te nemen. Een voorzet werd half weggewerkt en in de rebound kon een speler van Middelstum, geheel vrijstaand, de bal in de verre hoek tegen het net schieten. Op deze voorsprong viel niets af te dingen. Middelstum bleef het betere team en JO15-3 mocht blij zijn dat de eerste helft met 3 tegentreffers werd afgesloten. Gezegd moet worden dat deze treffers wel erg makkelijk vielen. Misschien was dit ook wel de kwaliteit van Middelstum. De spelers waren veel beweeglijker, zochten de ruimtes daar waar JO15-3 alleen maar kon reageren als de bal in de buurt kwam…en dan loop je wel eens achter de feiten aan. JO15-3 probeerde het wel maar aanvallend werd er weinig afgedwongen. Toch mocht ook de doelman van Middelstum 1 keer de gang naar het net maken. Beide teams gingen met een 1-3 tussenstand op weg naar de kleedkamers.

De tweede helft begon voor JO15-3 goed. Van het overwicht dat Middelstum in de eerste helft had gehad was even wat minder te zien. De wedstrijd was meer in balans en in deze fase had JO15-3 de aansluitingstreffer kunnen scoren. Een aanvaller van JO15-3 kreeg een vrije doortocht richting het doel van Middelstum, maar hieruit werd niet gescoord. Geleidelijk aan nam Middelstum de regie in de wedstrijd weer over. JO15-3 deed er van alles aan om wat te forceren, maar het zat er vandaag tegen deze tegenstander gewoon niet in. Middelstum kreeg meer en meer de mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk viel er dan ook nog een vierde treffer. Middelstum won deze wedstrijd verdiend met 1-4. Deze tegenstander was de sterkste die JO15-3 tot nu dit seizoen toe heeft getroffen. Middelstum beschikte simpelweg over meer kwaliteit dan wat JO15-3 op dit moment kan laten zien.

Volgende week nieuwe kansen: SGV JO15-1 uit