WVVC3 - JO15-3 COMBINEREND...STRIJDEND....OVERLEVEND NAAR WINST

425 keer bekeken

Dit weekend speelde JO15-3 de thuiswedstrijd tegen Siddeburen JO15-1. Beide teams stonden op de ranglijst redelijk bij elkaar in de buurt dus het beloofde op papier een spannende wedstrijd te worden.

JO 15-3 kon wel weer eens een succesje gebruiken want daar waar in de september maand alle wedstrijden werden gewonnen leverden alle wedstrijden in oktober en tot nu toe ook in november, vaak onnodig, een verliespartij op.

Onder winterse omstandigheden werd er om 8.45 afgetrapt. JO 15-3 startte, zoals wel vaker dit seizoen, goed aan de wedstrijd. Met goed combinatie voetbal werd het doel van de tegenstander gezocht. De eerste mogelijkheden om te scoren volgden ook al snel. Siddeburen, dat een aantal fysiek sterke spelers binnen de selectie had, zette hier vooral voetballen vanuit de individuele acties tegenover. Zo golfde het spel in deze eerste helft 35 minuten lang op en neer. JO 15-3 speelde 1 van zijn beste helften van dit seizoen en creëerde zelf dan ook meerdere mogelijkheden om de score te openen. De openingsgoal viel dan ook terecht aan roodzwart zijde. Een mooie aanval werd doeltreffend afgerond. Siddeburen bood zeker goed tegenstand en JO 15-3 moest constant opletten voor de tegenaanvallen van de tegenstander. Voor de rust scoorde JO15-3 nog een doelpunt en met een veilig ogende 2-0 voorsprong voor roodzwart gingen beide teams richting de kleedkamers.

De tweede helft begon JO15-3 zoals het de eerste helft had gespeeld: vanuit een combinatie werd er vanaf de aftrap direct een grote kans gecreëerd. Dit leverde echter niet de 3-0 op en de wedstrijd was dus nog zeker niet beslist.
Siddeburen besefte dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en bestreed JO15-3 met veel energie. JO15-3 kwam niet meer aan voetballen toe en werd meer en meer teruggedrongen. Siddeburen kreeg ook meerdere grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer en het was eigenlijk ook wachten tot deze zou vallen. JO15-3 moest het nu vooral van counteren hebben en werd ook zeker nog gevaarlijk. JO15-3 was ook het team dat uiteindelijk als eerste wist te scoren in deze 2e helft: een hoekschop werd heel ongelukkig in het eigen doel gekopt. Zo kwam JO15-3 heel makkelijk aan een 3-0 voorsprong. Deze ruime voorsprong was op dat moment zeker geflatteerd, maar hier maalde in het roodzwarte kamp niemand om.

Siddeburen wierp echter niet de handdoek en bleef doorgaan met druk zetten op het middenveld en de verdediging van JO15-3 en met kunst en vliegwerk hield JO 15-3 nog steeds de nul. Hier waren ook een aantal knappe reddingen van de keeper van JO15-3 voor nodig.
Zo leek deze wedstrijd in een 3-0 overwinning voor JO15-3 te eindigen. Echter, vlak voor het eindsignaal viel er dan toch nog een doelpunt voor Siddeburen.

JO15-3 wist uiteindelijk deze wedstrijd te winnen. Op basis van 70 minuten voetballen mocht JO15-3 zich hier als de gelukkige winnaar prijzen want een gelijkspel of winst voor Siddeburen hadden ook zeker tot de mogelijkheden behoord. JO 15-3 kon echter terugkijken op een prima eerste helft en legde hier de basis voor deze overwinning. In de tweede helft was het vooral strijd leveren en overleven.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Winsum JO15-2