WVVZAT3 - WVV ZATERDAG VERLIEST MEER DAN DRIE PUNTEN!

429 keer bekeken

WVV zaterdag 3 verliest meer dan drie punten vandaag. De leider "zonder band" kwam heden middag hard aanraking met het kunstgrasveld aan de Stikkerlaan. De diagnose werd al vlot gesteld door Dr. G. Tuinstra. Deze wist met een ferme handdruk de pijngrens van onze elektrotechnicus bloot te leggen. Inmiddels is de Kleine Generaal in het gips gezet door de medici van het OZG in Scheemda. Als een ware leider keerde de onfortuinlijke Mein terug naar de kantine van zijn club. Met een gipspoot rijker en een illusie armer is de winterstop voor onze roodharige linksback begonnen.

De wedstrijd tegen een ploeg van SJS ging dus ook nog eens verloren en dus kunnen de mannen van speler/manager Mark Plinsinga terugkijken op een rottige middag hoor ik u denken, maar eigenlijk was er na zestig minuten spelen geen vuiltje aan de lucht. Het was scheidsrechter Jos Frey die tegen half drie het startsein gaf voor de partij tegen het vreemdelingenlegioen van SJS. Een week eerder had speler/manager Plinsinga in zijn woonplaats Scheemda de tegenstander van vandaag geobserveerd in een duel tegen Scheemda 3. Op de app werd voorzichtig een ruime overwinning voorspeld, maar bij het betreden van het veld in Sodom stonden er andere poppetjes op de elf te vergeven basisplekken. Voor de goedlachse Scheemter was dit geen reden voor paniek omdat er aan de Winschoter zijde ook een prima selectie kom worden opgesteld. Na een kwartier spelen, waarbij de thuisclub de betere was, kwam het wel op een achterstand. Na een touché met de hand werd resoluut naar de stip gewezen door scheidsrechter Frey. De penalty werd feiloos ingeschoten. WVV herpakte zich echter prima en kwam snel op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Bos. Kort na deze gelijkmaker stortte Harry neer na een harde botsing met speler van SJS en smakte tegen het kunstgrasveld. Er werd gedacht aan een schwalbe en Frey dreigde geel te geven, maar het gezicht van Mein sprak boekdelen. "Ik heb piene kaalf", kwam uit de mond van de linkerverdediger. Op eigen kracht, maar met ondersteuning van Dr. Gert Tuinstra werd de dugout gezocht. WVV liet vijf minuten voor rust normaals het net bollen. Wederom Bos scoorde en de voorsprong was meer dan terecht.

In de rust werd duidelijk dat Mein richting het OZG moest. WVV besprak de tactische plannen voor de tweede helft, maar zag het puzzelstukje Harry vertrekken. Amper zeven minuten in de het tweede bedrijf leek de beslissing te zijn gevallen. Bos maakte zijn derde treffer en zette een tussenstand van 3-1 op het scorebord. Daarna ging alles mis. Blessures, verdedigend falen, het missen van Harry en een steeds beter spelend vreemdelingenlegioen van SJS zorgden ervoor dat binnen een twintigtal minuten een veilige voorsprong werd omgebogen naar een 3-5 tussenstand voor SJS. De ontgoocheling en teleurstelling bij speler/manager Plinsinga was zichtbaar dat hij zichzelf uiteindelijk liet wisselen in die fase. Paul Joager kwam als invaller binnen de lijnen en wist met een treffer de spanning nog weer terug te brengen. WVV ging wanhopig op zoek naar de 5-5 om zodoende de zes supporters op een punt te trakteren. Het slotakkoord was echter voor het vreemdelingenlegioen van SJS. Zijn produceerden de zesde goal en zorgden daarmee voor de einduitslag.

Na afloop werden sportief de handen geschud, maar wist de thuisclub dat het de punten vandaag heeft weggeven. Zes kilometer verderop zat de "Aanvoerder zonder band, maar met mitella" te wachten op groen licht om het hospitaal te verlaten. Als een ware leider keerde Leutje Napoleon weer terug naar naar de kantine. Daar werd hij onthaald als een held. "Mor veurlopig gain oardedroad veur mie", waren de laatste woorden van Mein vandaag.