- WVV JO12-1 Najaarskampioen 2018!!!

331 keer bekeken

WVV JO12-1 KAMPIOEN NAJAARSCOMPETITIE 2018

Een belangrijke wedstrijd op zaterdag 1 december jl stond op het programma! Het ging namelijk om het kampioenschap. De reis ging naar een mooi complex in Engelbert waar tegen de JO12-1G gespeeld ging worden.
Omdat het om het kampioenschap ging, waren er veel supporters vanuit Winschoten meegekomen. Ook de oma van Joost (die hiervoor extra vroeg op een zaterdagmorgen moest opstaan) was opnieuw van de partij. Dit gaf de spelers extra motivatie!
Onze jongens trapten klokslag 10.00 uur af. Engelbert moest winnen om in de race te blijven en onze jongens hadden aan een gelijk spel voldoende om kampioen te worden. Bij een groot aantal spelers van beide teams, was het af te lezen dat er spanning op de wedstrijd stond.
Het spel was niet altijd zuiver, maar er werd wel gevochten om elke bal. Soms tegen het randje aan. De eerste echte kans was voor Engelbert, maar onze doelman Lars wist op een effectieve manier een gevaarlijke aanval te stoppen. Wel kreeg Engelbert hierdoor een vrije trap, maar de muur die Mert had opgesteld, blokte de bal. Een corner was het gevolg. Uit deze corner kwam een counter voor onze jongens. De bal werd naar voren getrapt. Krystoff controleerde de bal en passte op Tim die scoorde. Goal 0-1
Nadat knullig balverlies geleden werd op het middenveld kwam de spits van Engelbert oog in oog met onze keeper. Maar de redding was van Lars was goed!
Er werd na de 1 – 0 iets vrijer door onze jongens gespeeld. Een strakke pas van Arjen op Tim werd helaas niet beloond met een goal. Het schot werd gekeerd door hun keeper.
Senn jaagde veel op de bal en zorgde ervoor dat Engelbert moeilijk in het spel kwam. Door het jagen ontstond een mooie aanval die via meerdere spelers werd opgebouwd. Uiteindelijk passte Len op Senn, maar de keeper redde opnieuw. Na een actie van Tim kwam de bal voor de voeten van Len die scoort. Goal 0-2 Dit was ook de ruststand.
Na de rust ging Engelbert meer druk zetten. De verdedigers hadden er hun handen vol aan. Maar de goed spelende Joost, Daan, Mert, Xiang Ming en Dani kom je niet zomaar voorbij en ze gaven dan ook weinig kansen weg. Een enkele keer kwam Engelbert er door heen en het lukte ze toch om te scoren. Goal 1-2. De spanning liep weer hoog op! Engelbert geloofde er weer in en hoge ballen werden gegeven. Dit kwam onze jongens goed uit want er kwam steeds meer ruimte naar de goal van de tegenstander.
Het laatste kwartier was aangebroken en Engelbert mocht een vrije trap nemen. Een gevaarlijke kopbal volgde, die Lars knap uit de lucht pakte en klemvast had. De bal werd gelijk weer in het spel gebracht en Arjen liep ermee door naar het middenveld. Hij passte op Xiang Ming, die met een heerlijke pass Krystoff bediende. Een mooie actie van Krystoff werd beloond met een hele mooie goal. Goal 1-3.
Engelbert gaf nu de strijd op en onze jongen begonnen de laatste tien minuten weer goed te combineren. Als een ware kampioen werd de bal rondgespeeld. Maar het toetje kwam van de goed spelende Xiang Ming. Hij schiet van afstand hard en laag over de grond en scoort. Goal 1-4
De wedstrijd was gelopen en nadat de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten, was er één team dat recht had op het kampioenschap. En dat is WVV JO12-1
Een mooi feestje volgde op het veld en in de kleedkamer. Oma’s, moeders, vaders, ze hadden het druk met het maken van foto’s en films.
Het feest was nog niet afgelopen. Met z’n allen gingen we naar het WVV complex en daar wachtte de jongens nog een mooie verrassing. Voor iedere speler was een beker geregeld en nadat onze persfotograaf Jeroen Bos alle spelers samen met de trainers had vereeuwigd, werd er patat gegeten!

Namens de ouders willen we de spelers bedanken! Joost, Len, Mert, Xiang Ming, Daan, Dani, Senn, Tim, Lars, Krystoff en Arjen bedankt voor de vele mooie wedstrijden die jullie hebben gespeeld.
Ook de trainers Bertjan en Andy willen we bedanken voor de manier waarop jullie deze jongens tot een team hebben gesmeed, maar bovenal hoe jullie met de jongens omgaan. Hartelijk dank!!