WVVJO15-3 - Expeditie Noordpool mislukt

594 keer bekeken

Dit weekend traden de matadoren van JO15-3 aan tegen UFC Noordpool JO 15-1. Deze wedstrijd had een speciaal tintje want de tegenstander van vandaag kon bij winst de kampioensvlag hijsen. Aan JO15-3 de eer om dit feestje te verstoren. Vooraf zeker geen makkelijke opgave voor JO15-3 want het team vervult zelf een wat anonieme rol in de middenmoot van deze 2e klasse en de tegenstander uit Uithuizen had in 9 wedstrijden 27 punten behaald en hierbij de doelcijfers van 71 voor en 7 tegen gerealiseerd. Hierbij vielen uitschieters van 20-0, 12-1 en 11-1 te noteren.

Bij een kampioenswedstrijd hoort natuurlijk de nodige spanning en deze was ook bij de spelers en de aanhang van Noordpool te voelen.

Om kwart voor 11 werd er door de scheidsrechter voor het eerst gefloten en konden de ruim 50 aanwezige supporters zich opmaken voor de strijd tussen de mogelijke kampioen en de matadoren van JO15-3.

Noordpool ging direct op jacht naar de openingstreffer en deze viel ook al bijna direct. Binnen de minuut kreeg een aanvaller van Noordpool namelijk een vrije doortocht richting het doel van JO15-3, maar gescoord werd er niet. Noordpool wilde er geen gras over laten groeien en drukte door. Met fris aanvalsspel werden het middenveld en de verdediging van JO15-3 continue overlopen. Noordpool was duidelijk een maatje te groot voor JO15-3. De vraag was niet of er gescoord zou gaan worden, maar wanneer de openingstreffer zou vallen. Echter, gelukkig voor JO15-3 wisten de geel/zwart hemden het net nog niet te vinden. Na een kwartiertje spelen stond het nog steeds 0-0. Langzaam aan begonnen de spelers van Noordpool toch wat aan zichzelf en elkaar te twijfelen. Ging het hier in de arena aan de Meester DU Stikkerlaan in Winschoten wel lukken om zich tot kampioen te mogen kronen? JO 15-3 kwam steeds beter in de wedstrijd. De roodzwarte matadoren beten zich vast in de tegenstander en slaagden er ook in om er voetballend goed uit te komen. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden om zelf de score te openen. Noordpool besefte zich meer en meer dat dit geen appeltje eitje wedstrijd ging worden en leek meer en meer tegen zichzelf te gaan voetballen. JO 15-3 liet echter na om dan als eerste te scoren.

Noordpool werd echter in het zadel geholpen door een makkelijk gegeven vrije trap waaruit, via een kopbal, dan toch de score werd geopend. Noordpool was over het dode punt in de wedstrijd heen en kwam vrij vlot na de 0-1 ook op 0-2. Was de wedstrijd dan binnen een half uur gespeeld? Nee zeker niet want JO 15-3 zette door en wist ook de aansluitingstreffer te scoren. De aanstaande kampioen kon dus zeker de vlag nog niet hijsen.

JO 15-3 bleef knokken en bood ook in deze fase goed tegenstand. Vlak voor het rustsignaal wist Noordpool nog een keer te scoren. Hier ging zeer matig verdedigen aan vooraf waardoor Noordpool erg goedkoop aan hun derde en beslissende? doelpunt kwam.

Bij het teruglopen richting de kleedkamers hoorde je de spelers van Noordpool discussieren over hoe moeizaam het wel niet ging en ze minder weerstand van de roodzwarte matadoren hadden verwacht. JO15-3 had zich simpelweg, na een lastige beginfase, goed verweerd tegen deze tegenstander.

Vol goede moed liepen de ouders van JO15-3 richting de kantine voor de warme bak koffie/thee. Als de eerste helft een goed vervolg kon worden gegeven en de tegenstander die misschien al wel met hun hoofd bij de rondrit door Uithuizen bezig waren verrast kon worden dan………wie weet...

Maar als telt niet……over de tweede helft kan heel kort worden gesproken. JO15-3 presteerde de 2e helft, zoals wel vaker dit seizoen, ver onder zijn kunnen. Noordpool speelde niet eens zo heel sterk maar liep, na een snelle 1-4, simpel uit naar een 1-7 overwinning. De goals vielen bijna allemaal na heel matig verdedigen.

Na 70 minuten spelen zat ook deze wedstrijd erop en kon JO 15-3 terugkijken op een goede eerste en een hele matige tweede helft waarin zonder enige bezieling en samenhang werd gevoetbald.

Noordpool kon weer een ruime overwinning op het lijstje bijschrijven en voor de geelzwarten nog belangrijker…..een feestje vieren want het kampioenschap was binnen. JO15-3 slaagde niet in hun missie om Noordpool van de titel af te houden.

Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie: Uit tegen de nummer 2 van deze klasse Harkstede JO15-1