In memoriam Piet Kuiper

972 keer bekeken

Op 88-jarige leeftijd is Piet Kuiper overleden. Piet was een ras-WVV’er van de zaterdagafdeling. Als zodanig bekleedde hij ook lange tijd een functie in het algemeen bestuur.
Piet Kuiper was in het ‘dagelijks leven’ onderwijzer en hoofd van de Maranathaschool. Naast zijn grote toewijding aan kinderen was hij zeer betrokken bij het voetbal in Winschoten. Vanuit zijn christelijke achtergrond was dat uit de aard der zaak het zaterdagvoetbal. WVV had die zaterdagafdeling sinds het midden van de jaren zestig van de twintigste eeuw. Piet Kuiper heeft in de ontwikkeling van die sectie een voortrekkersrol vervuld.
Altijd was hij bij de wedstrijden van zaterdag 1 aanwezig en met gepaste trots mocht hij vaststellen dat zijn zoons Jan Meindert en Perry het roodzwarte shirt op de zaterdag droegen. En de derde generatie kwam er met kleinzoon Jorian, die als jonge speler een vaste plaats in het eerste elftal anno 2018 heeft.
Tot nog niet zo heel lang geleden was hij op de zaterdagmiddagen op ons sportpark, vaak in het gezelschap van Jan Bos, te vinden. Door een afnemende gezondheid kwam daar helaas een einde aan. Piet Kuiper overleed vrijdag. Met hem is een zeer actief en betrokken WVV’er heengegaan. De vereniging is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet gedurende vele jaren.

Het bestuur