WVVE3 - Halverwege de competitie: het gaat fantastisch!

428 keer bekeken

De eerste helft van de competitie 2018-2019 zit er op. Rond de Kerst is het tijd om de balans op te maken en op een rijtje te zetten hoe WVV 11-3 ervoor staat. Ronduit gezegd: we zijn er behoorlijk blij mee! Ik zal hieronder de vrolijke noten in de lofzang op 11-3 op een rijtje zetten. Waar vrolijke noten zijn, komen ook wel eens minder vrolijke noten voor. U zult ze onderweg tegenkomen, maar gelukkig hebben de vrolijke noten de overhand.

Het is goed om te constateren dat de minder vrolijke noten niet veroorzaakt worden door de spelers van 11-3. Laat dat maar aan volwassenen over. De eerste minder geslaagde noot diende zich gelijk aan het begin van de competitie aan: goede materialen om mee te trainen. Uit pure nood heeft een van de trainers, net als een aantal van zijn collega’s, zelf in de buidel getast om goede trainingsspullen te kopen. De spelers raakten daar zodanig gemotiveerd van, dat de prestaties een hoge vlucht namen.

En als je wilt voetballen voor WVV, zul je een echt WVV-tenue moeten hebben om je te onderscheiden van je tegenstanders. Er is zelfs een heus kledingfonds in het leven geroepen om ALLE teams te voorzien van keurige WVV-tenues. Helaas, helaas, 11-3 moest door enorme tenue-schaarste en gedoe met de nieuwe kledingsponsor Puma de eerste 9 wedstrijden tot ergens in november spelen in vervangende zwarte tenues. En ondanks dat de spelers af en toe het gevoel hadden dat ze niet bij hun eigen club WVV hoorden, leden de prestaties er niet onder: alle wedstrijden in beker en competitie werden staccato gewonnen en 11-3 pakte hiermee de koppositie in de 3e klasse 21 stevig in handen.

Vanaf het begin van het seizoen hadden de trainers veel vertrouwen in de spelers van 11-3. Er zit muziek in dit jonge, speelse team met spelers van 8, 9 en 10 jaar oud. We hebben een sterke robuuste verdediging met veel duelkracht, die ervoor gezorgd heeft dat we in 12 duels slechts 10 doelpunten hebben tegen gekregen. Middenveld en aanval bestaan uit spelers met een goed schot en een goede pass, waardoor we qua productie een hele aardige score hebben bereikt: 56 doelpunten in 12 duels. De inzet van de spelers en vooral de onderlinge sfeer is zo goed dat, zelfs als het even tegenloopt, er geen geouwehoer ontstaat. Er wordt als 1 team doorgeknokt tot het einde en dat levert mooie, spannende wedstrijden op (Noordster uit, Veendam uit/thuis en HSC uit). Er zijn inmiddels tegenstanders die hun team aanpassen met sterkere spelers als 11-3 op bezoek komt of die niet meer tegen ons willen spelen omdat ze de heenwedstrijd dik verloren hebben. Gevalletje jammer, maar helaas.

Waar brengt ons dat heen, zo vraagt u zich nu af. Nou, naar een prestatiereeks die klinkt als een klokje uit Zwitserland:

Beker: 4 wedstrijden op rij overtuigend gewonnen en een vrijloting voor de 2e KO-fase zorgen ervoor dat 11-3 bij de laatste 23 teams in de bekercompetitie van het district Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) zit. Het wordt steeds spannender! Eind januari/begin februari gaan we verder.

Competitie: 6 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren is een bijzonder goed resultaat in een sterk bezette poule. Het kwam uiteindelijk aan op de laatste 2 wedstrijden:

HSC-WVV: eindstand 1-1

HSC-ZNC: eindstand 5-4

Doordat de wedstrijd WVV-HSC niet meer door kon gaan op 22-12 en ZNC niet meer tegen WVV wilde spelen doordeweeks, was het even rekenen voor de geleerden.

Veendam (10 gespeeld), Bato (10 gespeeld) en WVV (8 gespeeld) stonden alle drie op 19 punten. HSC had 17 punten en viel daarmee af. In dit geval moest het doelsaldo dus de beslissing brengen en dat was als volgt:

Veendam 32 voor, 18 tegen +14

Bato 44 voor, 29 tegen +15

WVV 37 voor, 7 tegen +30

Dus: WVV 11-3 officieel kampioen in de 3e klasse 21!!!!!!! Waarmee directe promotie naar de 2e klasse is afgedwongen. Een grandioos resultaat en helemaal verdiend door de jongens zelf.

Natuurlijk hebben we onderweg ook wel eens hulp gehad van spelers van andere teams (Sem, Nick, Alan, Dex) en was het soms ook best een keer mazzelen, maar vrijwel alle prestaties zijn door Jasper, Thijn, Stijn, Joël, Dylan, Daan, Djillian, Sven en Xeryus zelf neergezet. Ook Dylano heeft, totdat hij onverwacht stopte met voetballen, goed meegeholpen om mooie resultaten neer te zetten. Dit is niet alleen een groot compliment waard, maar het zorgt er ook voor dat Henry, Mart en Danny met een heel goed gevoel de voorjaarsreeksen in gaan met deze ploeg. Door goed te trainen en te luisteren naar de aanwijzingen van de trainers, heeft elk van onze spelers zich ontwikkeld op fysiek, technisch of mentaal gebied. En op die manier kunnen we straks in de 2e klasse blijven leren en verbeteren door de extra weerstand die we daar zullen tegenkomen. Want uiteindelijk is het doel van de meeste spelers de nieuwe Messi, Iniesta, Zlatan, Virgil van Dijk of Buffon te worden.

We zullen zien waar we uitkomen met de onmisbare support van de ouders, grootouders, broertjes, zusjes, etc. Voorlopig wensen we iedereen fijne feestdagen en een gezond, sportief en geweldig 2019! We zien iedereen graag weer op het veld in het nieuwe jaar.