Oud-aanvoerder eerste elftal Jan Blom overleden

967 keer bekeken

Op 82-jarige leeftijd is in Winschoten Jan Blom overleden. Blom was een prominent WVV'er, die meer dan tien jaar in het eerste elftal voetbalde. Hij debuteerde midden jaren vijftig van de vorige eeuw als groot talent. Blom was toen al geselecteerd geweest voor het Nederlands jeugdelftal, dat onder meer uitkwam op een groot internationaal toernooi in Belgie. Als speler van het eerste elftal werd hij in 1956 opgenomen in het toen nog bestaande Nederlands amateurelftal. Hij debuteerde daarin tegen Schotland. In Den Haag werd het 2-2. Nadien schopte hij het zelfs tot aanvoerder van deze ploeg.

In het seizoen 1963-1964 kwam de ultieme beloning voor jaren sterk en vooral ook elegant spel. Jan Blom was aanvoerder van het WVV-elftal dat kampioen van de eerste klasse werd (toen nog de top van het amateurvoetbal) en daarna meespeelde om het amateurkampioenschap van Nederland, waarin WVV als derde van de zes deelnemende ploegen eindigde.

Jan Blom was begin jaren zeventig ook nog een korte periode trainer van de eerste selectie. Hij overleed vorige week en is afgelopen donderdag in besloten kring gecremeerd.