"/>

MO13-1 - VOOR HET EERST OP EEN GROOT VELD VOOR HET NIEUWE MO13-1

403 keer bekeken

Vandaag waren de meeste meiden van WVV 013-1 een tikkeltje zenuwachtig. Voor het eerst op een groot veld voetballen was daarvoor de reden die werd aangedragen. Al een paar weken traint de nieuwe ploeg hard om vandaag goed voor de dag te komen. In het eerste duel mocht het team van Klaas en Richard het opnemen tegen STEO 013-1.

 

Bij aankomst was het verschil in fysiek het meest opvallend. Maar voetbal speel je natuurlijk ook met je hoofd en niet alleen met je benen. Tijdens de warming up werden de oefeninfen serieus uitgevoerd en nadat scheidsrechter Suur het veld betrad, kon de wedstrijd starten. Het was WVV dat onwennig begon en moeite had met de grote afstanden tussen de linies. STEO had hier duidelijk meer ervaring mee en wist twee keer te scoren en het duel leek af te stevenen op een ruime nederlaag. Echter na een kwartier ontdooiden de Winschoters en begon het heilige vlammetje op te laaien. Met passie, strijd en leuke aanvallen werden de gasten teruggedrongen op eigen helft. WVV maakte daardoor terecht de aansluitingstreffer en zag twee grote kansen net over gaan. Het publiek en speelsters liepen daarom ook zeer tevreden richting kleedkamer nadat het rustsignaal klonk.

 

Na de aanwijzingen en een beker drinken maakte iedereen zich op voor de tweede helft. WVV liet zien dat het wilde winnen en werkte zich een slag in de rondte. Het zag een buitenspeldoelpunt afgekeurd, een vrije doorgang richting het doel van STEO werd afgefloten en een aantal grote kansen misten precisie. De gasten kwamen er compleet niet meer aan te pas, maar het lukte roodzwart niet om binnen de speeltijd een goal te produceren. Toch kreeg het team een compliment over het vertoonde spel en een zeer grote pluim voor de dosis inzet die vandaag werd geleverd.

Soms kun je dus ook winnen als je verliest. Zo'n dag was het vandaag. Ondanks dat er geen punten zijn binnengesleept, zijn jullie ruim geslaagd voor het spelen van een wedstrijd op een groot veld, met alle spelregels die daar bij gelden.

Ga zo door!!