"/>

WVVZAT3 - TRES KOMT GOED UIT HET WINTERRECES

405 keer bekeken

Très laat geen spaan heel van Damacota uit Nieuwe Pekela.

Speler/manager Mark Plinsinga riep vandaag zijn manschappen terug na een heerlijk winterreces. De spelers met beperkingen werkten afgelopen week een besloten training af, maar de meeste spelers vonden het baggerweer een gegronde reden om heerlijk ongetraind te beginnen aan de strijd tegen Damacota 3. De gasten verschenen in het herkenbare shirt. Ze worden ook het Kroatië van de Veenkoloniën genoemd. Ze voetbalden vandaag echter vergelijkbaar met het niveau van San Marino uit de jaren zeventig. Er was maar één ploeg dat voetbalde en dat was Très. Combinerend was het beter, conditioneel zag het er gelikter uit en qua spelers die spelen "met de deuze nog om de schoun'n" was de ploeg van Plinsinga ook in het voordeel.

Na de eerste vijfenveertig minuten blies een uitstekend leidende Jos Frey voor rust met een 2-0 voorsprong voor de thuisclub. In de kleedkamer was de sfeer dan ook opperbest en werd de thee gedronken met een lach.

Na rust speelde Très in een kwartier Damacota compleet aan gort. Met vier treffers stond de teller op zes en nam de thuisclub gas terug om zich te sparen voor de topper van aanstaande zaterdag. Echter is er wel een bijzondere vermelding voor invaller Gert Tuinstra. Na een formidabele voorzet van Johnny (De man die vandaag overal liep, waar de bal niet was) kopte Gert al zwevend, met een echte Bep Bakhuys, op zeer fraaie wijze de vijfde treffer binnen. Het schijnt dat zijn voorbereiding op deze wedstrijd mede oorzaak is van zijn fantastische invalBEURT. Speler/manager Mark Plinsinga wilde hier echter niet teveel op in gaan. "Zelf scoor ik ook! Maar mij hoor je niet. Gert mag even genieten van het moment, maar vanaf morgen moet hij met Veelerveen bezig zijn", aldus de goedlachse Scheemter.

En ja... ook de geblesseerde Harrie Mein was ook weer te bewonderen op het sportpark. Nog niet in voetbaltenue, maar zijn aanwezigheid was voelbaar en hoorbaar. Het woord "Kaalf" behoort ook in 2019 nog steeds tot het vocabulair van de cultleider van Très.