- WVV JO12-1 is direct ontwaakt uit zijn winterslaap.

233 keer bekeken

Winterslaap WWV JO12-1 voorbij.

Ruim 2 maand na het kampioenswedstrijd ging WVV JO12-1 weer de wei in. Door het succes in de najaarscompetitie volgde een promotie naar de 1ste klasse.
De eerste wedstrijd was uit, in en bij Groningen tegen SC Stadspark JO12-1.
Iedereen van het team was aanwezig en het was aan Bertjan om de startopstelling te maken.
Stadspark mocht aftrappen en zij lieten gelijk zien dat in de 1ste klasse het niveau hoger ligt dan in de 2de klasse. Posities, balaannames, felheid, spelinzicht, snelheid allemaal voetbalelementen die nu nog belangrijker zijn. Het was af te lezen dat onze jongens een poos “stil” hebben gestaan. Sommige spelers moesten behoorlijk wennen aan de snelheid.
Gelijk in het begin van de wedstrijd veroverde Stadspark de bal en met een vloeiende aanval werd er gescoord 1-0.
Nadat onze jongens hadden afgetrapt, werd er gelijk geprobeerd met voetbal tegenstand te bieden. En dat lukte. Vanuit het middenveld voedde Arjen de spitsen en flankaanvallers met mooie passes. Kansen kwamen er genoeg. Dani, Senn, Tim, en Krystoff combineerden goed en hadden mogelijkheden om te scoren. De verdedigers Daan, Mert, Xiang Ming en Joost gingen vol aan de bak om de aanvallen van Stadspark onschadelijk te maken en de bal weer naar voren te brengen. Helaas werd het niet beloond met een doelpunt. Nadat de goed fluitende scheidsrechter had gefloten voor de rust werden de kleedkamers opgezocht.
In de tweede helft ging Stadspark vol in de aanval. Onze jongens hadden moeite om onder de druk vandaan te komen. Er volgden dan ook snel 3 goals, waardoor Stadspark op een 4-0 voorsprong kwam. Af en toe waren er spelde prikken van onze jongens, maar het leverde geen echt gevaar op.
Stadspark maakte vervolgens de 5-0 en de wedstrijd was definitief gespeeld. Doordat Lars een aantal hele knappe reddingen deed, werd nog erger voorkomen.
Toch kwam er nog een mooie goal voor onze jongens. Joost veroverde de bal en stoomde op naar het middenveld. Vervolgens werd Krystoff bediend, die gelijk uithaalde en schoorde; 5-1.
Dit was ook de eindstand.
Het was duidelijk te zien dat het de eerste wedstrijd was na de winsterstop. WVV JO12-1 is gelijk uit zijn winsterslaap gehaald.