MO13-1 - MEIDEN 013 JAMMERLIJK ONDERUIT IN NIEUWOLDA

194 keer bekeken

Gisteren stond het derde competitieduel voor de meiden van WVV 013 op het programma. Plaats van handelen was dit keer het pittoreske dorpje Nieuwolda. Samen met meiden uit Woldendorp en Wagenborgen vormen ze de samenwerkingsclub NWWC. Aangekomen bij het sportpark bleek dat de wedstrijd later zou beginnen dan was aangegeven. De warming-up duurde daardoor gewoon iets langer en een twee kop koffie ging er bij de supporters wel in.

 

Tegen kwart over elf mochten de meiden dan eindelijk de wei in en werd er begonnen aan de partij. Al snel was duidelijk dat de thuisclub twee speelster had met extra's. De één speelde achterin en de ander een plek voorin. WVV speelde meer als collectief. De openingsfase was aftasten voor beide en de roodzwarten waren wat timide. Na een kwartier spelen begon het steeds beter te lopen aan Winschoter zijde. Duels werden gewonnen, de passing werd nauwkeuriger en er was beleving. In deze fase scoorden de bezoekers dan ook de terechte 0-1. Het was Lynn die trekker mocht overhalen en het publiek deed juichen.
WVV beloonde zichzelf in restant van deze eerste helft niet meer. Het kreeg meerdere opgelegde kansen, maar de ballen gingen over. In de rust moesten twee speelsters van WVV richting de turnhal om een wedstrijd te draaien. Dit maakte het voor de leiding éénvoudiger om de wissels door te voeren en proberen de drie punten veilig te stellen.

 

Na rust viel direct de tactiek van NWWC op. Het probeerde met de twee sterke speelster voorin te spelen. Het risico dat er achterin gaten zouden vallen nam hun trainer. WVV begon wederom afwachtend en zag het gevaar steeds dichterbij komen. Na tien minuten spelen kreeg de thuisclub een corner. Deze werd niet goed verwerkt door de defensie en de spits van NWWC was er als de kippen bij. De tegengoal werkte echter niet als alarmsignaal bij de Winschoters. Het bleef de onderliggende partij en moest kort daarna zelfs een tweede tegengoal incasseren. Pas na dit tegendoelpunt begon het lampje weer te branden voor de roodzwarte formatie. Het begon weer te spelen. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk blies de scheidsrechter na een uur spelen af en stonden de meiden er wat beteuterd bij te kijken.

 

Deze nederlaag had niet gehoeven, maar een oude sportwet was vandaag weer eens actueel. Want als je zelf de kansen niet maakt, dan krijg je ze om de oren.