"/>

WVVZAT3 - ZATERDAGMIDDAG ICOON BEKROONT TERUGKEER DIRECT MET EEN GOAL TEGEN SELLINGEN

326 keer bekeken

Deze week kreeg speler/manager Mark Plinsinga een zeer fijn bericht te horen van oldtime legend Robert vd Akker. Na maanden te hebben doorgebracht in de lappenmand, gaven de medici, de man met de gevreesde linkerpoot, groen licht om weer te spelen in de Kelderklasse. Voor de goedlachse Scheemter betekende dit meer keuze in het sterrenteam van de Winschoter vereniging. Ook Ron de Voogd kon vandaag rekenen op speeltijd. De eveneens getructe linkspoot, normaliter vaak werkzaam op de zaterdagmiddag, had tijd in zijn agenda en werd daardoor vanzelfsprekend opgenomen in de selectie. Ondanks een aantal afzeggingen beschikte de speler/manager alsnog over zeventien spelers. Op de bank was het daarom goed vertoeven en werd er weer heerlijk gelachen door de stand-ins.

 

De opstelling van Très in de eerste helft was prima. De drie linies in het veld waren uitstekend bezet en de gasten uit Sellingen hadden het erg lastig met het spel van de thuisclub. Dat de bezoekende vereniging nog volop meedoet voor het kampioenschap was niet te zien. Na een half uur spelen en zestig kub regenwater voor de wissels verder, was het legend Akker die zijn linker voor het eerst weer liet spreken. Na een pass van Plinsinga zelf, liet hij de terechte 1-0 aantekenen. WVV had de touwtjes tot op dat moment stevig in handen. De mannen van Sellingen kwamen echter vlak voor rust op gelijke hoogte. Na één van de zovele langen ballen, kreeg de spits van de geelzwarten de bal op fraaie wijze achter Lambeck. WVV raakte echter niet van slag en bleef soeverein overeind. Een sterk spelende aanvoerder Johan Bijmolt zorgde er mede voor dat de rust éénvoudig werd gehaald met een gelijke stand.

 

In de rust werd duidelijk dat Ron niet verder kon spelen vanwege een blessure. De leiding greep kordaat in en na een spoedoverleg van amper twee minuten, werden drie posities opnieuw ingevuld door onze onnavolgbare manager.

 

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk als in de eerste helft. WVV voetbalde en Sellingen gokte met lange ballen op hun snelle spitsen. Het duel werd voortreffelijk geleid door scheidsrechter Jos Frey. Door strak te fluiten wist hij een aantal pittige overtredingen met de mantel der liefde te bedekken. Zelfs de vakkundig uitgevoerde koka van Joost Osseforth werd door Frey opgelost, op een manier zoals alleen goede scheidsrechters dat doen. De grootste kansen in het tweede bedrijf waren voor roodzwart. Een kopbal op de lat, een schot via de keeper net naast en een poging uit de lucht waren enkele voorbeelden. Uiteindelijk bleef het bij de stand, waarbij beide ploegen één keer doel troffen.

 

De puntendeling zorgt er voor dat in Vlagtwedde de bierkraan een uur langer op ging vandaag. Koploper Westerwolde loopt verder uit op zijn grootste concurrent Sellingen. Dat Très verantwoordelijk was voor deze actie, doet de geblesseerde Harry Mein goed. "En den bin ik dr nog nait ains bie", lachte de ware leider zonder aanvoerdersband, terwijl hij zijn Amsterdammertje achterover slaat.

Oh ja, AB had een familiedag. Maar was er wel en kwam direct na het broodeten.