WVV JO12-1 niet opgewassen tegen beter LTC JO12-1

115 keer bekeken

WVV JO12-1 niet opgewassen tegen beter LTC JO12-1

Zaterdag 9 maart jl. kreeg de competitie een vervolg in Assen. We waren te gast bij LTC. Op een heel mooi complex met mooie kantine. WVV JO12-1 speelde tegen LTC JO12-1 of speelde LTC JO12-1 met WVV JO12-1?
De wedstrijd begon om 10.00 uur en dus het was vroeg op voor onze jongens. LTC had de eerste 2 wedstrijden met ruim doelsaldo gewonnen en nog geen tegendoelpunt geïncasseerd. Iedereen moest maximaal presteren om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.
De trainer had tactische aanpassingen doorgevoerd in de opstelling.
Er woei een stevige wind over het veld en onze jongens hadden de eerste helft de wind tegen. De tegenstander probeerde gebruik te maken van de wind, echter directe voordeel leverde het niet meteen op. Onze verdedigers Tim, Daan, Mert en Xian Ming onderschepten de vele aanvallen en probeerden op te bouwen en Arjen, Joost, Dani en Senn aan te spelen. Deze probeerden op hun beurt onze spits Krystoff te bedienen. Het lukte echter niet om de bal lang in de ploeg te houden en gevaarlijk voor de tegenstander te worden. Halverwege de eerste helft kwamen onze jongens nog meer onder druk te staan. Lars keepte goed en het bleef lang 0-0. Ondanks dat af en toe de scheidsrechter op de hand van LTC was, is het des te knapper dat het heel lang 0-0 is gebleven.
Nadat een corner van LTC goed was weggewerkt, kwam de bal even later opnieuw bij LTC. Een pass vanaf de flanken werd binnen getikt door de tegenstander. 1-0 achter. Er werd geprobeerd de bal in de ploeg te houden, echter de tegenstander bleef goed druk zetten op onze jongens. Toch was er ook nog een kans voor onze jongens. Arjen veroverde de bal en speelde de bal naar Daan die met een mooie pass Senn bediende. Dat Senn door de tegenstander tegen de grond werd geduwd door de tegenstander deerde de scheidsrechter niet.
Hierdoor ontstond balverlies en met een counter werd de 2-0 gescoord. Uiteindelijk was de ruststand 3-0.
Na de rust waren er meer kansen voor onze jongens. Een afstandsschot van Xian Ming ging net over en Tim en Senn schoten voorlangs. Ondertussen had LTC opnieuw gescoord uit twee corners wat een tussenstand opleverde van 4-0.
Arjen verdiende een vrije trap, nadat hij op het middenveld tegen de vlakte werd gewerkt. Iedereen werd naar voren gestuurd en Lars nam de vrije trap en ……. scoorde!!! Goal!! 4-1
Ondanks dat LTC uitliep naar 6-1 bleven onze jongens het proberen. Lars had een paar goede reddingen. Onze verdedigers Mert, Daan, Xian Ming, Joost en Dani bleven strijden. Krystoff, Senn en Tim bleven voorin jagen. Even later werd het doorzetten beloond. Een goede uittrap van Lars werd goed gecontroleerd door Arjen. Met een mooie pass werd Xian Ming bediend, die keihard op de keeper schoot. Hun keeper liet de bal los en Senn joeg de bal vanuit de rebound in de netten.
Goal 6-2.
Dat LTC daarna snel weer scoorde, paste wel in het wedstrijdbeeld. Eindstand 7-2.