WVVC3 - 3 MINUTEN ZIJN VOLDOENDE

239 keer bekeken

JO15-3 speelde afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd uit tegen Wildervank JO15-3. Een maand geleden speelde JO 15-3 eigenlijk zijn eerste wedstrijd in Hoogkerk (echter deze wedstrijd is inmiddels door de KNVB geschrapt omdat HFC’15 JO 15-3 in een andere klasse is gaan spelen). Tijdens deze wedstrijd stond er een stormachtige wind van doel naar doel over het veld.

Dit weekend waren de omstandigheden in Wildervank niet heel anders. Er stond wederom een hele harde wind. JO15-3 had de eerste helft de wind in de rug en was vanaf het beginsignaal het team met verreweg de meest aanvallende intenties. De eerste kansjes om te scoren kwamen ook snel, maar JO 15-3 verzuimde om te scoren. Alhoewel goed voetballen onder deze weersomstandigheden lastig was speelde JO 15-3 een prima eerste helft. JO15-3 maakte echter te weinig gebruik van het windvoordeel en kon aanvallend ook nog niet het verschil maken.

Zo kabbelde de wedstrijd meer en meer wat voort richting het rustsignaal want de mogelijkheden om te scoren waren schaars. Wildervank kwam in deze eerste helft 1 keer gevaarlijk door, maar een vlammend schot kon worden gekeerd. De ruststand leek 0-0 te gaan worden en dan was het maar afwachten wat Wildervank met het windvoordeel in de tweede helft zou gaan doen.

Maar ineens waren daar dan de beslissende 3 minuten van deze wedstrijd. In minuut 32 wist JO 15-3 dan toch de verdiende openingstreffer te scoren en dit leek direct een bevrijdend doelpunt want in de 33 en 34ste minuut volgden er nog 2 doelpunten. In 3 minuten tijd zette JO 15-3 de wedstrijd op zijn kop. Na 35 minuten spelen floot de scheidsrechter voor de rust en ging JO 15-3 met een comfortabel ogende voorsprong van 3-0 richting de kleedkamer.

JO 15-3 moest dus de tweede helft tegen de wind in spelen. Mocht Wildervank nog de illusie hebben dat de wedstrijd met het windvoordeel nog te kantelen was dan kwam het snel van een koude kermis thuis. JO 15-3 wist namelijk binnen de minuut ook het 4e doelpunt te scoren (dus eigenlijk scoorde JO 15-3 4 doelpunten in 5 minuten!).

De wedstrijd leek haast wel beslist. Wildervank beet zeker, al dan niet gesteund door het windvoordeel, meer van zich af, maar het gevaar werd vaak op het laatste moment nog onschadelijk gemaakt en de doelpogingen die kwamen vlogen meestal over of naast het doel. JO 15-3 verzuimde aan de andere kant om verder weg te lopen en nadat Wildervank na circa 15 minuten in de tweede helft dan toch wist te scoren leek het misschien toch nog een lastige wedstrijd te gaan worden.

Nadat JO 15-3 echter snel na de 4-1 weer uitliep naar een marge van 4 doelpunten was de wedstrijd qua winnaar wel gespeeld. Wildervank probeerde nog van alles en aan de andere kant verzuimde JO 15-3 om een hoge score neer te zetten. Zo werd onder meer de paal geraakt en ook werden er nog een aantal grote kansen niet in een doelpunt omgezet.

Uiteindelijk mocht JO 15-3 na 70 minuten spelen vandaag voor het laatst juichen en was de, over de gehele wedstrijd gezien, dik verdiende 5-1 overwinning een feit.

Volgende week de thuiswedstrijd (een lunchwedstrijd) thuis tegen Velocitas JO 15-2. Aanvang 12.15