MO13-1 - MEIDEN 013 NEMEN DE VOLLE BUIT MEE UIT WINSUM

283 keer bekeken

Het tijdstip van vertrek was vandaag alles behalve leuk te noemen. Om half acht vertrok een grote stoet auto's richting Winsum om de meiden van WVV 013-1 naar de juiste plek te brengen. Eenmaal aangekomen, bleek dat het verkeerde complex te zijn bereikt en mochten de dames wederom in de auto te stappen om richting het juiste adres te gaan. Onderweg werd rustig gereden i.v.m. de vele flitspalen die dit gebied met zich meebrengt. Tegen half negen werd er begonnen met de warming-up en deden de supporters zich nog even tegoed aan een lekkere bak koffie.

De eerste helft was duidelijk dat WVV de betere voetballende partij was. Het combineerde beter en was een stuk feller dan de thuisclub. Een tweetal keren was roodzwart dichtbij de openingstreffer, maar de keeper en de grensrechter lagen helaas dwars. Na twintig minuten kwam, geheel tegen de verhouding, Winsum op een 1-0 voorsprong. Een klutsbal werd niet goed uitverdedigd en belandde voor de voeten van een speelster van Winsum. Die schoot matig in, maar de keepster Sydney kreeg de bal niet volledig onder controle. In de rebound was het éénvoudig voor dezelfde speelster om de bal binnen te prikken. WVV liet zich echter niet kennen en ging door met voetballen. Na vijfentwintig minuten zag de scheidsrechter een bal worden aangeraakt met de hand binnen de zestien meter. Dit resulteerde in een penalty voor de Winschoters. Mila wist dit buitenkansje te verzilveren en zodoende werd er gerust met een 1-1 op het scorebord.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. WVV was de betere ploeg, maar wist het niet uit te drukken in doelpunten. De spanning aan de zijkant was merkbaar, want het zou toch niet gaan gebeuren dat er vandaag punten zouden worden gemorst. Sofie maakte aan die spanning een einde door de tweede treffer voor de meiden uit Winschoten binnen te schieten. Vanaf de zestien meter knalde de Benjamin van de ploeg op de goal van Winsum. De keepster had geen antwoord paraat en bij alles wat een roodzwart shirt droeg, vlogen de armen in de lucht. In het restant van de partij bleef WVV goed overeind en zodoende werd afgefloten met een keurige 1-2 overwinning.

Meiden, we hebben weer genoten van jullie enthousiasme en voetbalkunsten.

Ga zo door!!!