"/>

MO13-1 - MEIDEN 013 PAKKEN DE VOLLE BUIT AAN DE NIESOORDLAAN

277 keer bekeken

De reis van de meiden 013 verliep via de Kloosterbrug richting Midwolda. Daar werd een bezoek gebracht aan de girls van MOVV 013. Nadat de autodeur open ging aan de Niesoordlaan, was meteen duidelijk dat grote spelbreker de koude gevoelstemperatuur was. Het team uit Winschoten was in ieder geval ruim op tijd aanwezig en kon zich in alle rust voorbereiden op de match tegen het andere roodzwart. Het meest opvallende was het fysieke voordeel aan Midwolda zijde. De eerste helft kenmerkte zich vooral de absentie van grote kansen. De strijd voltrok zich voornamelijk tussen de beide zestien meters. Het spelde golfde wat heen en weer en dat er gerust werd met de brilstand was een terechte situatie na dertig minuten voetbal.

Na rust werd het spannender voor het publiek. MOVV speelde meer op de aanval en ging meer vooruit spelen. Daardoor kwam er meer druk te liggen op de Winschoter defensie. Deze gaf echter geen krimp en bleef soeverein overeind. WVV probeerde via de vleugels gevaar te stichten, maar moest het vaak in de fysieke ondelinge duels afleggen. Vijf minuten voor het einde kwam WVV voetballend eindelijk door de roodzwarte muur heen van de gasten. Nadat een uitstekend keepende doelvrouw van MOVV het eerste schot nog parreerde, was de rebound voor haar te machtig. Natuurlijk maalde de Winschoter aanhang daar niet om en zij drukten de handen op elkaar voor de meiden uit de Molenstad. Echter in het laatste gedeelte had de thuisclub de gelijkmaker kunnen en wellicht moeten maken. In een één op één situatie stond het vizier niet goed afgesteld bij de spits uit Midwolda.

Even later floot de goed leidende scheidsrechter Harold de Lange voor het einde van de partij en mocht WVV zich de winnaar noemen in deze Oldamster derby.

Dames, vandaag zag ik weer een strijdbaar WVV, maar zorg voor wat meer rust aan de bal. Dat zal ten goede komen aan het positiespel.

Ga zo door!