"/>

WVVZAT3 - A-TEAM LEGT DE FUNDAMENTEN VOOR DE ZEGE OP VVS 3.

328 keer bekeken

Halverwege april is normaliter de periode dat Très het laat afweten. Dit seizoen is het een ander verhaal voor de mannen van speler/manager Mark Plinsinga. Vooraf hielden de trouwe supporters van het derde hun hart vast bij het zien van het affiche van heden middag. De Oldambster derby tegen de Köningsblauen uit Oostwold stond op het programma. De laatste jaren is het altijd spektakel als deze mannen op bezoek komen in Sodom. De heenwedstrijd in het dorp van slagerij Nomden eindigde deze competitie eerder in een bloedeloos gelijkspel. Deze editie kon de goedlachse Scheemter beschikken over een grote selectie. Uit zijn hoge hoed toverde hij de zogenaamde AB variant. Dit hield in dat het A-team een goede basis zou gaan leggen en het B-team deze stand de tweede helft zou moeten consolideren. Een leuk detail in dit spelsysteem was de wisselbeurt voor de naamgever van deze variant.

Na het startsignaal van scheidsrechter Jos Frey, die voor dit duel een spiksplinternieuw roze tricot had aangeschaft, beleefde Très een droomstart. Slangenmens Akker wist in de eerste tien minuten van het duel twee keer raak te prikken en zette WVV op een roze wolk. Kort daarna was het Paul Joager die de marge uitbreidde naar drie treffers. Dit tegen het zere been van de manager zelf, die zelf aasde op zijn treffer. Na een half uur was het uiteindelijk ook voor de regelneef raak. De vierde treffer nam hij voor zijn rekening. Het B-team zag het vanaf de bank allemaal met veel plezier aan. "We gaan speelminuten maken mannen", waren de woorden van B- aanvoerder Albert. Even deed VVS nog wat terug door de 4-1 binnen te knallen, maar vlak voor rust was het wederom Paul Joager die de ruststand op een veilige 5-1 zette.

In de rust waren er zes bakken thee tekort en werd de mededeling gedaan dat alle zes B-spelers hun opwachting mochten maken in deze wedstrijd. Na een stief kwartier werd dan ook weer gestart voor het tweede bedrijf tegen de Oostwolmers.

Zoals verwacht ging het voetballend allemaal een stuk moeilijker. Het balgevoel, de passing, de routines en eigenlijk alles wat met het spelletje te maken heeft was een aantal klasses minder. Maar.... Très kwam toch terecht op een 6-1 voorsprong. Ron de Voogd, één van de overgebleven A-spelers haalde verwoestend uit van een meter op zestien en liet de doelman kansloos. Het restant van de partij was ondermaats en WVV incasseerde nog een tweede tegentreffer. Verder liet het B-team het niet komen. Wel zag het keeper Lambeck uitvallen met een knieblessure. Hierdoor kan de Jan van Beveren van het Oldambt zijn vaste tien kilometer op de zondag wel vergeten.

Oh ja... Tom was dr nait... Dikke knaaie..