MO13-1 - MEIDEN 013 DELEN DE PUNTEN MET GASTEN UIT BEDUM

272 keer bekeken

Na een Super Dinsdag (Ajax), een verrassende woensdag (Tottenham) vervolgens een Witte donderdag gevolgd door een Goede vrijdag was het vandaag Stille zaterdag. Maar op het sportcomplex was van die stilte weinig te merken. Op veld vier speelden de boys van 011-2 Een beladen pot tegen koploper Noordster 011-1 uit Oude Pekela en op veld vijf namen de meiden het op tegen SV Bedum 013.

Achteraf was het resultaat een puntendeling voor de meiden van Klaas en Richard op veld vijf. Dat was de eindstand na twee keer een half uur voetballen. Op veld drie gingen de armen nog iets hoger de lucht in. Trainer Korthuis had deze week goed gekeken naar het kunstje van Ajax coach Ten Hag. In navolging van de Amsterdammers verlieten ook de mannen van K&K het strijdtoneel met een overwinning.

Terug naar veld vijf. Tegenstander SV Bedum 013 kwam pas in de slotfase langszij en zodoende voelde het punt toch een tikkeltje teleurstellend. Het hadden er drie kunnen en misschien wel moeten zijn. Echter de aanwezigheid van het heerlijke weer, een meivakantie die net begonnen is en het feit dat de meiden fier overeind bleven tegen de Bedumers, zorgde snel weer voor een glimlach bij alle aanwezigen.

WVV startte de eerste helft prima. Het kreeg ook de grootste kansen, maar beloonde zichzelf niet. Een uitstekende doelvrouw aan de kant van Bedum pakte alles en beschikte over goede meevoetballende kwaliteiten. De gasten kregen één levensgrote kans. WVV is echter ook in het bezit van een topkeepster, genaamd: Sydney. Zij handelde ook zeer bekwaam en hield de ploegen in evenwicht.
Tijdens de beide helften werd een drinkpauze gehouden door scheidsrechter Suur. Gezien de stijgende temperatuur was deze break een prima initiatief van de man in het geel.

Na rust speelde WVV meer via de vleugels. Met name de rechterkant was erg dreigend en via een knappe actie was het dan ook niet verwonderlijk dat Mila de 1-0 aantekende. Op een fraai diagonaal schot had de keepster van Bedum geen weerwoord. Gehoopt werd dat deze treffer de meiden vleugels zouden geven. De trainer riep duidelijk dat de er geloof in de ploeg moest komen. Zo rond de Paasdagen mag dat geen probleem zijn, dacht ik zo, maar voor de meiden uit Winschoten was dit niet het geval. Het voetbalde niet met de passie die we gewend zijn. Wellicht de warmte.... In de laatste tien minuten voetbalde roodzwart veel te ver terug richting eigen goal. Dit resulteerde in twee grote kansen. De eerste ging net voor langs en er werd nog geroepen vanaf de zijlijn: "Die Sid Nie!". Maar even later uit een soortgelijke actie wist de bezoekende club wel de gelijkmaker te produceren. Kort daarna floot scheidsrechter Suur dus af voor het einde.

Nu hebben de meiden eerst vakantie en komen ze pas op 4 mei weer in actie. Dan wordt een bezoek gebracht aan de dorpen Stedum en Ten Post. Daar komt namelijk de fusieclub STEO vandaan. Voorlopig eerst maar weer goed trainen.

Rest mij iedereen verder fijne Paasdagen te wensen en geniet van het fantastische weer.