MO13-1 - GOED SPELEND MO13 KOMT TEKORT TEGEN HFC MO13

2031 keer bekeken

Vandaag kwam de koploper op bezoek in Winschoten. MO-13 moest namelijk de degens kruisen met HFC M013 uit Hoogkerk. De wedstrijd, onder de rook van de suikerfabriek, eindigde de eerst ontmoeting in een 0-1 voor roodzwart. WVV was vandaag compleet en kreeg het hoofdveld toebedeeld om te acteren voor het gekomen publiek. De gasten hadden behoorlijk veel mensen op de Bart Prak tribune en de thuisclub stond lang de reclameborden om de meiden aan te moedigen.

WVV startte erg goed. Felheid, goed combineren en beleving straalde de ploeg van Richard en Klaas uit. De kwaliteiten zorgden er mede voor dat de thuisploeg zeer terecht op een 1-0 voorsprong kwam. Anouk was het goudhaantje. Na een prima pass van Florien werd Bo diepgestuurd, deze leverde een puike voorzet af en Anouk rondde perfect af. Daarna probeerde WVV door te drukken, maar de ploeg gaf teveel ruimte weg tussen de drie linies. Hierdoor kwam de sterke linksbuiten van de gasten steeds meer in balbezit. Het gevaar dat het meisje met zich meebracht was duidelijk merkbaar. De gelijkmaker was dan ook niet erg verwonderlijk. Tot de rust bleef WVV echter goed overeind en de credits tijdens de pauze waren zeer terecht en verdiend.

Na rust was het een ander verhaal. Het behoorlijke fysieke voordeel en de extra's van de eerdergenoemde linksbuiten zorgden ervoor dat WVV verder achteruit moest en sporadisch bij het doel van HFC kwam. Sydney bracht een aantal prima reddingen, maar op een schot, dat hoog in het doel belandde, had de keepster geen antwoord. WVV probeerde in het laatste gedeelte met Anna de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte helaas niet. In plaats van de gelijkmaker, verdubbelde HFC de marge en was de wedstrijd gespeeld.

Na afloop werden sportief de handen geschud en kregen beide teams een applaus van de supporters.

Meiden, vandaag hebben jullie, ondanks de nederlaag, een fantastische wedstrijd gespeeld. Het was weer een plezier om jullie te zien spelen.