WVVZAT3 - EPOGEBRUIK DOET TRES DE DAS OM TEGEN WEST-LA

285 keer bekeken

Om half drie stond de derby tegen "Het andere oranje" op het menu voor de mannen van speler/manager Mark Plinsinga. Een aantal coryfeeën moest verstek laten gaan, maar met creativiteit en ducktape wist de goedlachse Scheemter toch een selectie uit de mouw te schudden. De fietstocht van Sodom naar West-LA duurde langer dan verwacht. Plinsinga zelf reed zichzelf diep in het rood en blies zich zodoende vroegtijdig op voor de eindsprint bij het bordje Koeperlaand. Het was Tuinstra die het geel pakte en Mein pakte de bolletjestrui. Hij wist als eerste het hoogste punt de Mont del Heilègélé aan te tikken.

Aangekomen bij de gasten werd de warminig-up dan ook rustig uitgevoerd. De wedstrijd startte met een fase waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het was de thuisclub dat de score opende. Stand-in keeper Thom was kansloos bij deze tegentreffer. Even later was hij betrokken bij een botsing waarbij de Benjamin van TRÈS vroegtijdig het veld moest verlaten. De stand-in van de stand-in was Paul Joager. Deze kreeg na amper drie minuten onder de lat de tweede tegengoal van de middag te verwerken. De roodzwarten raakten nog van slag, maar uit het niets kwam daar verandering in. Eerst was het aanvoerder Peter die met geel mocht vertrekken voor een afkoelingsperiode. Twaalf minuten later was het echter weer raak.
Een ogenschijnlijk onschuldig duel deed bij AB de stoppen doorslaan en de middenvelder probeerde met Mc Gregor achtige acties zijn directe tegenstander te lijf te gaan. Reden voor een verwijdering en de daarbij behorende disciplinaire straf van de speler/manager. HJ Bakker nam de plek in van het enfant terrible en de wedstrijd werd vervolgd. Nog voor rust werd WVV in het zadel geholpen door de leidsman. Hij wees resoluut naar de stip, nadat Sjonnie onderuit werd gekegeld binnen de zestien. Michiel nam plaats achter de lederen knikken en schoot zeer bekwaam binnen. Na de aansluitingstreffer mochten beide teams eerst genieten van een bakkie thee en liepen ze gebroederlijk richting de kleedkamers.

In de rust werd besloten dat de stand-in van de stand-in werd vervangen door een nieuwe stand-in. Bert verving Paul, die doodschoof naar de spits. Hier zou hij de speler/manager moeten ondersteunen, was het plan.

De tweede helft was er echter weer één van lachen, gieren en brullen. Mein mit 'n porre in de rug, Leutje Harkema die in de sloot belandde (goed afgelopen gelukkig), aine van Westerlee d'r oet, geel voor de speler/manager, twee tegentreffers, schoune van HJ aan gort, Grote Harkema d'r oet mit laaisterklacht'n en het eindigde met een wereldgoal van de goedlachse Scheemter zelf.

Kortom een hectische middag, waarin niks aan de hand was, maar de epo (voor de fietsrit) voor dusdanig veel testosteron zorgde dat de vlam een aantal keren in de pan sloeg. Na afloop werden overigens keurig en sportief de handen geschud en was al het oud zeer van de eerste helft reeds met de mantel der liefde bedekt.

Heerlijk liggend in het zonnetje op het hoofdveld van West-LA werd door een deel van de selectie nog even het spelletje "bultje bultje" gespeeld. Het was de speler/manager zelf die onderaan lag. Met uitpuilende ogen en snakkend naar adem werd lachend en gierend bijna een einde gemaakt het leiderschap van De Plins.

Oh ja, Ab heeft spijt betuigd en hem is gratie verleend door de staf van TRÈS.

Eindstand 4-2.