WVVC3 - Wie de meeste doelpunten scoort wint een wedstrijd

314 keer bekeken

Het is een tijdje stil geweest qua berichtgeving rondom JO15-3. Hier is een hele simpele verklaring voor: in de maand april en de eerste week van mei speelde JO15-3, door 2 keer afzeggen van de tegenstander en wat vrije weekenden, geen competitie wedstrijden. Dit is natuurlijk erg vervelend voor een elftal. Om wat wedstrijdritme op te doen werd er de afgelopen weken geoefend tegen Bato en MOVV. De wedstrijd tegen Bato was erg spannend en werd nipt door JO15-3 gewonnen. MOVV kon het JO15-3 alleen in de beginfase lastig maken en JO 15-3 won deze wedstrijd, mede door prima spel, dan ook vrij ruim. De uitslagen waren niet belangrijk, JO15-3 had in elk geval weer eens wat wedstrijden gespeeld.

Afgelopen weekend speelde JO15-3 dan eindelijk weer om “het echie”. Tegenstander was Velocitas JO 15-2. Op papier een heuse topper want het verschil op de ranglijst bedroeg 1 verliespunt, dit in het voordeel van JO15-3. De krachtsverhoudingen tussen beide teams leken, gezien alle uitslagen, op voorhand klein. Op het kunstgrascomplex van Velocitas werd om 12.30 afgetrapt.

Beide teams begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, maar vanaf de 5de minuut ging de wedstrijd dan echt los. Velocitas kreeg op de punt van de 16 een vrije trap. Deze werd onberispelijk hard via de onderkant lat binnengeschoten. Velocitas nam dus een 1-0 voorsprong. JO15-3 leek niet van slag want zocht meteen de aanval en drukte Velocitas meer en meer terug. Dit resulteerde een paar minuten later, na een afstandsschot, in de verdiende gelijkmaker: 1-1.
De toon voor de wedstrijd was gezet. JO15-3 bleef in deze eerste helft de bovenliggende partij. JO15-3 was het team dat kansen kreeg terwijl Velocitas steeds beter begon te voetballen. In het restant van deze tweede helft kreeg JO15-3 zeker een handvol grote kansen die ook maar zo een doelpunt op hadden kunnen leveren. Echter, de doelman van Velocitas beleefde een topdag want hij wist met kunst en vliegwerk (soms ook wat geluk?) de ballen tegen te houden. En die ene keer dat hij dan was geklopt stond de paal een succes van JO15-3 in de weg.
Aan de andere kant hoefde de keeper van JO15-3 niet echt handelend op te treden, maar duidelijk was wel dat Velocitas over een prima voetballende ploeg beschikte.

Beide teams gingen met een 1-1 tussenstand richting de kleedkamer. Duidelijk was dat JO15-3 zichzelf hier duidelijk tekort mee deed, maar verder wel een prima wedstrijd speelde.
De tweede helft begon eigenlijk net als de eerste helft was verlopen. De wedstrijd was nu wel meer in evenwicht, Velocitas voetbalde makkelijker, maar de eerste kansen waren voor JO15-3. Nadat er weer 2 grote kansen niet tot een doelpunt konden worden gepromoveerd lag de bal ineens bij JO15-3 in het net. Daar waar JO15-3 verzuimde om te scoren deed Velocitas dit wel bij zijn eerste kans. Een voorzet werd knap binnengeschoten: 2-1. Hier kreeg JO15-3 toch wel een tikkie te verwerken. En voor iedereen deze, op basis van de kansen, onverdiende achterstand had verwerkt stond het ook ineens 4-1. Bij de 3-1 kon een speler van Velocitas binnendoor komen en de 4-1 werd ook fraai binnengeschoten. JO15-3 stond er bij en keek ernaar.

En hoe dit kon? Velocitas speelde prima voetbal en voor JO15-3 leken het nog zware 15 minuten te gaan worden.
Maar JO15-3 veerde weer op en nadat een doorgebroken speler van JO15-3, binnen de 16, van achteren werd neergehaald mocht er vanaf de strafschopstip de 4-2 worden binnengeschoten. Werd de wedstrijd nog weer spannend? Kon JO15-3 het tij nog keren? Velocitas maakte aan alle illusies een eind door even later alweer de 5-2, van afstand, binnen te schieten. In de laatste seconden wist JO15-3 dan ook nog een doelpunt te scoren en zo eindigde de wedstrijd dan in een 5-3 overwinning voor Velocitas.

Het publiek had op zich een mooie en grotendeels spannende wedstrijd gezien.
Was deze overwinning verdiend? Op basis van de eerste 45 minuten had JO15-3 een ruime voorsprong kunnen nemen. Dit gebeurde echter niet en als de tegenstander dan in de laatste 25 minuten wel 4 keer weet te scoren dan word je in elk geval op doelgerichtheid afgestraft. Want het is heel simpel: het team dat de meeste doelpunten scoort wint een wedstrijd.

Volgende week nieuwe kansen:
WVV JO15-3- SJS JO15-2 Aanvang wedstrijd 12.30