MO13-1 - PRACHTIGE PARTIJ LEVERT PUNT OP VOOR WVV MO13

246 keer bekeken

Voor de meiden van 013 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen NWWC 013 op het competitieschema. In Nieuwolda werd het een aantal maanden geleden 2-1 voor de thuisclub en de meiden waren dus gebrand op revanche. Om acht uur verzamelde het roodzwarte team van Klaas en Richard op het eigen sportpark aan de Stikkerlaan. De dertien speelsters straalden plezier uit en dat is basis voor succes. Na de warminig-up floot scheidsrechter Sven Schuur voor het begin van de partij. WVV kreeg in de eerste minuut gelijk een grote kans. Een prima reactie van de keepster zorgde echter voor redding bij de gasten. WVV had duidelijk het betere van het spel. Waar de bezoekers het vooral van hun sterke nummer tien moesten hebben, speelde WVV meer als team en combineerde het beter. Na drie kansen voor de Winschoters, volgde na twintig minuten een fase waarin NWWC grote kansen kreeg. Echter Sydney liet wederom zien dat ze een uitstekende doelvrouw is en ook zij wist tegentreffers te voorkomen. De koperen ploert liet zich ondertussen steeds meer zien en de warmte, op het kunstgras, werd een element waar rekening mee gehouden moest worden. Na een half uur blies scheidsrechter Schuur af en mochten de meiden rusten en drinken.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. WVV was dreigender dan de gastclub, maar de bal wilde er domweg niet in. Verder bleef het gevaar van Nieuwolda zijde aanwezig en kon het alle kanten op gaan. WVV brak echter na een stief kwartier de ban. Mila werkte op een prima wijze de bal achter de keepster van de gasten. Het publiek reageerde enthousiast en hoopte op een bevrijdende tweede treffer. Die viel wel, maar vijf minuten voor tijd aan de andere kant. De eerdergenoemde nummer tien was de beul, die het vonnis mocht voltrekken. Puur op eigen kracht soleerde de grote en sterke spits als een mes door de boter. Op het goede schot had Sydney geen antwoord en moest haar meerdere erkennen. Daarna was het nog vijf minuten billenknijpen. Kansen voor NWWC, maar ook voor WVV. Wie zou scoren, zou deze partij gaan winnen, echter het vizier aan beide kanten was niet meer scherp en vond scheidsrechter Schuur het na een uur wel welletjes en floot af met een gelijkspel op het scorebord.

Meiden, volgens mij was dit voetballend jullie beste wedstrijd van het seizoen. Er werd gewerkt, gecombineerd en het plezier straalden jullie uit.

Super gedaan!!!