WVVZON5 - DRIEBORG DRIE OVER DE KNIE TEGEN GOED SPELEND VIJFDE ELFTAL

315 keer bekeken

We begeven ons alweer bijna op het eind van de competitie in de Kelderklasse. Spelerstekorten zijn dan aan de orde van de dag. Zo had ook zondag 5 een vacature uitstaan voor deze zevende dag van de week.

 

Wat vooraf ging

 

Telefonisch werd contact gezocht met speler/manager Mark Plinsinga van TRÈS. Deze goedlachse Scheemter is een voetbaldier met het juiste WVV hart. Luttele minuten na de aanvraag voor versterking, werd deze dus al ingewilligd door de eindverantwoordelijke van TRÈS. Mede daardoor kon er vandaag dus worden afgetrapt tegen Drieborg 3. De ranglijst gaf vooraf aan dat de mannen uit het polderdorp de rode lantaarn droegen en het aantal tegengoals aanzienlijk was. Voor leider Piet Bruins was dit geen reden voor onderschatting. Sinds dat de mannen uit Drieborg hun tweede elftal uit de competite hebben gehaald is het niveau van hun derde aanzienlijk gestegen. Dat was ook te merken in de eerste helft.

 

The match

Jagend op de bal, snelheid op de zijkanten, een fantastische doelman en voetballend redelijk meekomend met het vijfde, zorgde Drieborg ervoor dat de rust met een 2-2 werd bereikt. Roodzwart gaf echter wel een 2-0 voorsprong weg, maar de credits waren er ook zeker voor gasten. De drukkende warmte, in combinatie met het kunstgrasveld, zorgde voor vermoeide gezichten en het tekort aan vocht was prioriteit nummer één. WVV zag een Dost brother uitvallen met een enkelblessure en zijn plek werd door de andere Dost brother ingenomen.

In de tweede helft speelde WVV een prima partij. Af en toe werd te snel de diepte gezocht, wat leidde tot balverlies. Dan is het zaak om snel om te schakelen, hetgeen op deze leeftijd nogal problematisch is. De laatste vijfentwintig viel het kwartje bij de thuisploeg. Er werd rustig gespeeld. De keuzes waren vaak heel simpel. En een bekende voetbaluitspraak luidt: "Voetbal is simpel, maar simpel voetbal is moeilijkste wat er is!"
Met fraaie combinatie en mooie treffers werd Drieborg door de gehaktmolen gedraaid en werd de gelijke stand omgebogen tot een keurige en terechte 5-2 einduitslag.

 

Tot slot

 

Na afloop werden vriendelijk de handen geschud door beide partijen en werd scheidsrechter Bert "Brunch" Kiewiet bedankt voor zijn uitstekende leiding.

 

Hulde voor een echte WVV-er

 

In de kantine werd na afloop even nagezeten onder het genot van een consumptie. Leider Piet greep dit samenzijn aan om de eergenoemde Bertje Brunch te bedanken voor zijn rol als scheidsrechter in het afgelopen seizoen. Met fijne woorden en een cadeau voor hem en zijn vrouw kreeg de man met de fluit een applaus van de mannen van het vijfde.

Scoreverloop:

1-0 WAGENA
2-0 HULSEBOS
2-1 DRIEBORG
2-2 DRIEBORG
3-2 NIEUWZWAAG
4-2 DOST BROTHER
5-2 HULSEBOS