WVV JO12-1 combinerend, strijdlust en teamspirit levert 3 punten op bij Be Quick JO12-2

269 keer bekeken

Combinatievoetbal, strijdlust en teamspirit levert 3 punten op.

Zaterdagmorgen 18 mei jl. vervolgde WVV JO12-1 zijn competitie bij Be Quick JO12-2. Spelen in Stadion Esserberg is droom voor iedere jeugdspeler. Bij aankomst bleek echter dat de wedstrijd zich zou afspelen op het rugbyveld waarin ook een voetbalveld was uitgelijnd. In een gele kleur. Dat dan weer wel.

Voor de wedstrijd had Bertjan het team op scherp gezet. En hoe! WVV mocht aftrappen en het eerste kwartier was één richtingsverkeer. Niet omdat BQ slecht voetbalde, maar omdat WVV subliem speelde vanaf de eerste seconde. De bal werd goed rondgespeeld en met tikkie takkie voetbal werd BQ helemaal dronken gespeeld.
De verdediging stond als een huis met Daan, Joost, Dani en Xiang Ming. Op het middenveld waren Senn en Arjen heer en meester. Onze spitsen Krystoff en Tim jaagden de verdediging van BQ de stuipen op het lijf. En onze keeper Lars? Die was attent als er toch een keer ingegrepen moest worden.
Onze jongens creëerden veel kansen; Daans afstandsschot wordt door de keeper over het doel getikt. De corner die volgde, kwam voor de voeten van Tim die naast schoot.
Binnen 10 minuten moest de keeper van BQ vier keer de bal uit zijn net vissen. De ene goal was nog mooier dan de andere.
Op het middenveld werd Senn aangespeeld door Xiang Ming. Met een prachtige passeeractie speelde Senn zich vrij en liep naar de achterlijn en paste op Krystoff. Met een goed schot werd de paal getest, maar Tim stond op de juiste plek en liet zich deze buitenkans niet ontnemen. Goal 0-1
Nadat BQ aftrapte, onderschepte Joost de bal en tikte uitstekend door naar Arjen. Met een vlijmscherpe pass werd Krystoff bediend, die vervolgens de achterlijn opzocht en een goede voorzet gaf op Tim. Beheerst schiet Tim de bal in het doel! Goal 0-2
De drang naar voren was geweldig om te zien. Schoten van Xiang Ming, Joost en Dani gingen net over of naast.
Het voetbalspektakel ging verder. Daan onderschept de bal en paste slim op Tim. Met een handige beweging zet Tim de keeper op het verkeerde been en scoort zijn derde goal. Een loepzuivere hatrick! Goal 0-3.
Alsof dat nog niet voldoende was, kreeg Arjen het op de heupen. Hij veroverde de bal op het middenveld, dribbelt richting doel en met een geweldig afstandsschot werd de linkerbovenhoek van het doel gevonden. Goal 0-4
De aanvalsgolven van WVV gingen wat luwen en BQ spelers kwamen op adem. De scheidrechter floot het eerste kwart af en de spelers maakten graag gebruik van de time out.
BQ had het team wat omgezet en ze begonnen beter te voetballen. Onze jongens lieten BQ het spel maken, maar echt gevaarlijk werd het niet. Totdat de spits van BQ goed aangespeeld werd.
Xiang Ming verdedigde goed, maar werd door de tegenstander onreglementair tegen de grond geduwd. Het spel mocht doorgaan en BQ scoorde. Een onterechte goal. Stand: 1-4
De scheidsrechter nam vervolgens meer dubieuze beslissingen. Onze jongens speelden niet tegen 8 man meer tegen 9 man.

Na de rust kwamen onze jongens nauwelijks van hun eigen helft. BQ zette vol druk om nogmaals te scoren. Een doelpunt van BQ werd afgekeurd, omdat Joost onreglementair tegen de grond was geduwd. Dit was een goede beslissing van de scheidsrechter!
Af en toe kwamen onze jongens er nog uit. Zo passte Senn mooi op Tim die echter naast schoot.
Toch was het WVV die als eerste kon juichen na de rust. Senn liep goed door op rechts en paste op Arjen. De achterlijn werd opgezocht en Arjen legt de bal terug op de vrijstaande Krystoff, die de bal goed in schoot. Goal 1-5
Toch gaf BQ zich niet gewonnen en ze lieten ook mooi voetbal zien. Joost, Dani, Daan en Xian Ming hadden het druk, maar verdedigen goed. En ook Lars deed weer een paar prachtige reddingen.
Toch voelde je dat er een goal in de lucht hing. En zo geschiede: Goal 2-5
Direct na de aftrap paste Tim op Arjen. Over de linkerflank dribbelde Arjen naar de goal met een scoringskans?? We kwamen het niet te weten, want de scheidsrechter floot af voor een time out. Op z’n zachtst gezegd een vreemd moment ..
Na de time out hervonden onze jongens zich. Het voetbal waarmee ze waren begonnen in de eerste helft was weer terug. Er volgden dan ook weer kansen.
Krystoff nam de bal met de borst aan en schoot de bal net over. Senn schoot naast. Bij BQ was het verzet gebroken en nu moesten zij verdedigen.
Onze jongens bleven zoeken naar nog een doelpunt en deze viel vlak voor tijd. Arjen maakte een rush vanaf links naar de achterlijn, loopt naar de keeper en passt op de vrijstaande Krystoff, die vervolgens beheerst inschiet. Goal 2-6
De scheidsrechter floot de wedstrijd af en onze jongens bedankten het publiek. Drie dik verdiende punten gingen mee naar Winschoten.
Klasse boys en trainer!