WVVC3 - JO15-3 toont teamgeest

329 keer bekeken

Afgelopen weekend speelde JO15-3 de thuiswedstrijd tegen SJS JO15-2. 2 maanden geleden speelden beide teams in Stadskanaal tegen elkaar. Tijdens dat duel, uitslag 1-1, vergat JO15-3 om 3 punten mee naar Winschoten te nemen, maar had JO15-3 ook maar zo nog met lege handen kunnen staan.

Dit weekend was dan de return in Winschoten. Onder zomerse omstandigheden werd er om 12.30 afgetrapt en mocht JO 15-3 proberen om de nederlaag van de week ervoor tegen Velocitas van zich af te spelen.

Het begin van JO15-3 was overdonderend. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de blauwhemden compleet overlopen. JO15-3 combineerde erop los en de tegenstander wist niet wat hier tegen te doen. De bal ging rond en vrijwel alle duels werden in het voordeel van roodzwart beslist. De eerste kansjes om te scoren volgden al snel en na een paar minuten spelen mocht JO 15-3 vanaf een meter of 18 een vrije trap nemen. Een week geleden scoorde Velocitas uit een soortgelijke situatie via de onderkant van de lat tegen JO15-3. Kennelijk had de speler van JO15-3 die de vrije trap ging nemen dit nog in zijn hoofd zitten, alleen dit keer vloog de bal niet via de onderkant lat in het doel, maar spatte vol op de lat uiteen terug het veld in. In de rebound werd de bal richting het doel gekopt en kon ook het laatste zetje nog worden gegeven. JO15-3 stond binnen 3 minuten op een 1-0 voorsprong.
JO15-3 drukte door en bleef SJS overlopen. De 2-0 kon niet uitblijven. JO15-3 kon steeds de vrije man vinden en via afwisselend de zijkanten en door het centrum werd het de verdediging van SJS lastig gemaakt. In en langs het veld probeerden de spelers en begeleiding van SJS de oplossing te vinden, maar JO 15-3 leek niet te stoppen.

Deze stormloop duurde circa 10 minuten. JO15-3 kreeg ook meerdere kansen om de score te vergroten en de wedstrijd al vroeg te beslissen. Het bleef echter slechts 1-0 en SJS wist zich, net als in de uitwedstrijd, te ontpoppen tot een lastig te bespelen tegenstander. Het verdere verloop van deze eerste helft was als volgt samen te vatten: JO15-3 kwam steeds minder aan voetballen toe en er ontspon zich vooral een voetbalgevecht. Overal op het veld werden flinke, positieve!, duels uitgevochten. Er werd door beide teams om elke bal gestreden. De wedstrijd was ook meer in balans en het spel golfde op en neer. Zonder nu de rest van JO15-3 tekort te willen doen, maar de verdediging van JO15-3 speelde een hele sterke wedstrijd. SJS maakte het JO15-3 dus heel lastig, was zeker ook veel in de aanval, maar tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks en de doelman van JO15-3 hoefde niet 1 keer echt redding te brengen. Aan de andere kant kwam JO15-3 minder vaak bij het doel van SJS dan in de beginfase en werd dus ook minder gevaarlijk, maar de doelman van SJS had het zeker een behoorlijk stuk drukker qua balcontacten. Uit 1 van deze aanvallen wist JO15-3 dan toch nog een keer te scoren en zo gingen beide teams met een 2-0 voorsprong voor JO15-3 richting de kleedkamers. JO15-3 stond dik verdiend op een voorsprong, maar op basis van de laatste 25 minuten van de eerste helft leek de wedstrijd nog niet gespeeld.

Dit besefte de spelersgroep van JO15-3 ook maar al te goed. De tweede helft begon en JO15-3 kwam eigenlijk niet meer in de problemen. SJS werd teruggedrukt en JO15-3 had veel balbezit. JO15-3 ging op zoek naar een derde doelpunt en dit volgde ook vrij snel. JO15-3 kwam eigenlijk geen moment meer in de problemen. JO15-3 probeerde te voetballen (dit lukte zeker niet altijd), gunde elkaar de bal, streed ook voor elkaar en kreeg voldoende kansen om te scoren, maar vergat alleen zichzelf meer te belonen. Het duurde even voor de 4-0 viel, maar nadat het vierde doelpunt werd gescoord was de wedstrijd definitief wel gespeeld.

Het enthousiasme bij JO15-3, dit zou ook het grootste pluspunt van deze middag zijn, bleef groot. Ook stond de verdediging van JO15-3 in de tweede helft wederom geconcentreerd te spelen. De laatste 10 minuten van deze wedstrijd liet JO15-3 de teugels wat vieren. Uiteindelijk wist SJS nog een keer te scoren en aan de andere kant vond JO15-3 ook nog 2 keer het net. Er werd nog een strafschop gemist en uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter Dijkhuis bij een 6-1 tussenstand voor het einde van de wedstrijd.
JO15-3 wist deze wedstrijd met een verdiende en ruime overwinning af te sluiten. JO15-3 speelde bij vlagen goed voetbal, maar de teamgeest was het belangrijkste wat JO15-3 vanmiddag liet zien. De spelers gunden elkaar de bal en vochten voor elkaar. Top gespeeld jongens!

Volgende week weer nieuwe kansen:
WVV JO15-3 – Wildervank JO15-3 12.30