WVVC3 - JO15-3 vergeet kampioen te worden

465 keer bekeken

Afgelopen maandagavond mocht JO15-3 DE wedstrijd van het seizoen gaan spelen. De tegenstander was Velocitas JO15-2. Bij winst zou JO15-3 zich de kampioen van de najaarsreeks mogen noemen. Bij een gelijkspel of nederlaag zou Velocitas op de eerste plaats eindigen. JO15-3 had zich zelf in deze positie geplaatst door onnodig gelijk te spelen tegen SJS en de uitwedstrijd tegen Velocitas uit handen te geven. In deze wedstrijd was JO15-3 een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, miste vele kansen en wist Velocitas na de rust uit bijna elke aanval te scoren, 4 keer en JO15-3 verloor met 5-3. Ook bleek in die wedstrijd dat Velocitas wat makkelijker voetbalde.

De wedstrijd van maandag stond dus vol van de spanning. Het merendeel van de spelers van JO15-3 oogde gespannen, maar dit was ongetwijfeld voor de spelers van Velocitas niet anders. Hoe ging deze strijd aflopen?
JO15-3 begon sterk aan de wedstrijd en ging direct op zoek naar de openingstreffer. Het duurde 2 minuten voor het eerste kansje voor JO15-3 ontstond. Een voorzet werd richting het doel gekopt maar de bal vloog naast. In de 4e minuut kreeg JO15-3 het volgende kansje maar het bleef 0-0. Velocitas kwam niet aan voetballen toe en JO15-3 bleef het dominerende team. De spanning droop er binnen en buiten de lijnen vanaf. JO15-3 mocht geen tegendoelpunt krijgen, maar ging ook op zoek naar de voorsprong. Voetballend was het allemaal niet super, maar dit was ook wel begrijpelijk onder deze omstandigheden.

Na 10 minuten spelen volgde de volgende doelpoging van JO15-3, maar een afstandsschot kon door de keeper van Velocitas worden gepakt. JO15-3 had alles onder controle en Velocitas kon nog niet gevaarlijk worden. Het duurde 14 minuten voor het eerste schot richting het doel van JO15-3 werd afgevuurd. Dit was wel de fase waarin de wedstrijd langzaam aan meer in balans kwam. Velocitas knokte zich terug in de wedstrijd en JO15-3 moest ook verdedigend meer en meer gaan uitkijken voor Velocitas. Kort na de eerste doelpoging mocht Velocitas een hoekschop nemen. De bal werd voorgetrokken en vanaf dichtbij werd de bal door een speler van JO15-3 in het (verkeerde) doel gelopen. Velocitas kwam toch wel verrassend en gelukkig op voorsprong. De boodschap voor JO15-3 was nu simpel: minimaal 2 keer scoren in de resterende 55 minuten. Nog steeds niets aan de hand want JO15-3 was tot dit moment het betere team. JO15-3 leek toch wel even aangeslagen en de wedstrijd leek te kantelen. JO15-3 gaf echter niet op en de wedstrijd speelde zich grote delen van het restant eerste helft tussen beide 16 meter gebieden af, maar de doelpogingen waren schaars. De keeper van Velocitas kreeg het echter wel nog steeds meer te doen dan de keeper van JO15-3. Er zou voor het rustsignaal echter niet gescoord moeten worden. Op basis van de eerste 35 minuten ging JO15-3 met een onverdiende achterstand, ook nog eens door een eigen doelpunt, naar de kleedkamer.

Tijdens de pauze zat er echter geen verslagen team in de kleedkamer. Iedereen was ervan overtuigd dat er maar 1 team kampioen ging worden en dit was JO15-3. Het strijdplan werd ietwat aangepast en vol overtuiging stapte JO15-3 weer het veld op. Het moest en zou vandaag gaan gebeuren.
JO15-3 klapte er vanaf het beginsignaal 2e helft vol op. Het straalde wilskracht uit en JO15-3 ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Het duurde 2 minuten tot deze treffer ook zou gaan vallen. Over links volgde een mooie aanval. De bal werd voorgegeven en hier stonden 2 spelers van JO15-3 klaar om de bal binnen te schieten. Dit ging ook gebeuren en de doelpuntenmaker maakte zijn tweede doelpunt van de avond…jawel de speler van de eigen goal wist nu in het andere doel te scoren. Super voor hem want je wilt niet met een eigen doelpunt je tegenstander aan het kampioenschap helpen.

De stand was dus 1-1 en nog 33 minuten op de klok. Wat een scenario…hoe ging dit aflopen….. Er ontspon zich een waar voetbalgevecht. 2 teams die kampioen konden worden. Velocitas stond nog steeds op pole position en JO15-3 moest nog 1 keer scoren……
JO15-3 bleef op zoek gaan naar de 2-1. Velocitas bood zeker goed tegenspel, maar kwam minder aan voetballen toe dan in de eerste wedstrijd. Dit was ook een verdienste van JO15-3. Van goed voetbal was weinig sprake, de spanning gierde door de lichamen van iedereen. JO15-3 had ook het meeste recht op een eventuele voorsprong. Hier was een hele simpele verklaring voor: JO15-3 kwam vaker bij het doel van Velocitas dan omgekeerd, de keeper van Velocitas moest een aantal malen redding brengen terwijl de keeper van JO15-3 eigenlijk heel weinig te doen kreeg. Velocitas wist nog wel een keer te scoren, maar de goal werd afgekeurd (was reeds eerder voor een overtreding gefloten).

Inmiddels tikte de tijd weg en toen kwam daar het moment van de wedstrijd. Nadat 5 minuten daarvoor een speler van JO15-3 binnen de beruchte 16 werd aangetikt, rijp voor een strafschop, maar de speler van JO15-3 struikelend het spel voortzette en naast schoot werd er na een duwfout binnen de 16 meter een strafschop gegeven. Een uitgelezen mogelijkheid voor JO15-3 om vanaf de strafschopstip JO15-3 op de verdiende 2-1 voorsprong te schieten. Oog in oog met de keeper werd de spanning de JO15-3 speler echter te veel en de keeper van Velocitas wist, niet voor het eerst vanavond, redding te brengen. Het bleef dus nog steeds 1-1.
JO15-3 bleef het proberen, maar de tijd werd korter en korter. Met nog ruim 5 minuten op de klok werd er nog een aanvallende wissel toegepast en hier maakte Velocitas dankbaar gebruik van. Een aanval werd op knappe wijze doeltreffend afgerond. De vreugde bij Velocitas was enorm. JO15-3 moest nu weer 2 keer scoren en gezien het wedstrijdverloop zou dit toch wel heel knap zijn. Kort na dit doelpunt kreeg JO15-3 weer een grote kans, maar 1 op 1 met de keeper werd de bal over het doel geschoten. Dit leek toch wel de beslissing.
5 minuten later werd er voor het einde van de wedstrijd gefloten. De vreugde bij Velocitas was groot en het baalmoment bij JO15-3 was begrijpelijk. Ook vanavond bleek weer dat JO15-3 zeker meer had verdiend dan een nederlaag. Velocitas wist JO15-3 echter 2 keer te verslaan en was simpelweg doelgerichter. In het voetbalspel gaat het uiteindelijk om 1 ding: het team dat de meeste doelpunten scoort wint een wedstrijd. Dit deed Vlocitas 2 keer. Of je dan meer balbezit hebt, meer kansen in een wedstrijd krijgt…tja…dit telt niet.
JO15-3 mag terecht balen, want een kampioenschap was gewoon verdiend geweest.

Inmiddels heeft JO15-3 zijn laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Afgelopen week was JO15-3 te gast bij Bunde. Hier speelde JO15-3 een leuk toernooi en zou uiteindelijk 4de worden achter de 1e klassers Heiligerlee JO15-1, BTC JO15-1 en Gorecht JO15-2. Een keurige prestatie voor JO5-3 want het liet 3 Duitse ploegen en DVC Appingedam achter zich.

Vandaag speelde JO15-3 nog een laatste toernooi in Heiligerlee. Achter kampioen van de 2e klasse, SJS JO15-1, werd JO15-3 keurig tweede voor Westerwolde JO15-1 en Heiligerlee JO15-2.

Dit was het dan voor dit seizoen!