EP DE TREFFER JEUGDKAMP (DAG 1)

375 keer bekeken

Op deze zaterdag stond het WVV EP de Treffer voetbalkamp 2019 dik onderstreept bij vele roodzwarte jeugdleden. Na vorig jaar een zeer succesvolle eerste editie te hebben gehad, werd dit jaar wederom een weekend georganiseerd voor jongens en meiden in de leeftijd variërend van 08 t/m 015. Op donderdag voorafgaand het kamp werd door een grote groep vrijwilligers veel werk geleverd om de kinderen een prachtig weekend te bezorgen. Een grote feesttent en vele legertenten werden opgezet en pas in de late uurtjes verliet men het sportcomplex. De dag erna werden de laatste zaken geregeld en tegen de klok van acht uur stond het fundament voor het jeugdkamp 2019.

En vandaag was het dus zover. Tegen half tien druppelden de eerste kinderen met tassen, luchtbedden en overige kampeerbenodigdheden het sportpark. Daar moest men zich melden in de kantine om een prachtig voetbalshirt in ontvangst te nemen. Geheel in de kleuren van de club, met logo en prachtige bedrukking. Vervolgens werd de bagage richting het kampement gebracht, om vanaf daar richting de Bart Prak tribune gaan voor de officiële opening. Na de prachtige woorden van voorzitter Jan Jacobs en onze eerste burger van de gemeente Oldambt Cora Yvke Sikkema, werd na een countdown, het startsein gegeven middels een confettiregen. Weergod Pluvius dacht daarna grappig te zijn en besproeide het droge hoofdveld van WVV zonder afspraak, maar het mocht de pret niet drukken. Voetvolley, chillen, en wachten op de indeling van het mixtoernooi, het waren de dingen waar de jeugd zich goed mee vermaakte. Tegen het middaguur hadden de dames van de catering voor iedereen een lekker broodje knakworst en wat te drinken. Na de inwendige mens te hebben bediend stond het toernooi op het menu. Landen uit de hele wereld werden ineens bemand door meiden en jongens uit Winschoten e.o. In vier poules werd door vier teams gestreden voor de eerste plek. Erg sportief en met respect werd er gespeeld. Oog hebben voor de jongere spelers en het plezier straalde er van af. Na de voorronde plaatste elk team zich voor een vervolgpoule. Daarin werden wederom vele partijen gespeeld en was het voor de belangstellenden leuk om te zien.

Na het toernooi werden een aantal medailles uitgereikt voor o.a. de mooiste treffer, de meest sociale speler, beste verdedigende actie , de opvallendste speler en de save van de dag. Echter halverwege kwam er nog een prijs bij. Het was de pechvogelprijs. Deze rottige eer kreeg Niek toebedeeld. Hij kwam met een onschuldige actie lelijk terecht en zag zijn enkel veranderen in een hoop ellende. Na een bezoek aan de specialist keerde de ongelukkige later wel terug, maar met krukken.

Na het toernooi geurde over het terrein al de geur van patat, frikandellen en kroketten. De groepen werden voorzien van al dit lekkers en in drie groepen werd binnen een uur de warme maaltijd naar binnen gebikseld. In het uur daarna werden de hersentjes nog even getest middels de quiz "Ren je rot". De meeste vragen werden doorgaans goed beantwoord, maar een egel, de cultclub Sankt Pauli en jaartallen deden vele mensen de das om. Uiteindelijk kregen de winnaars een mooie WVV medaille uitgereikt. Bij de jongste jeugd was dat Levi en bij de oudere jeugd Bo en Marisa.

Na de laatste vraag was wederom een leuke activiteit in petto voor de jeugd van WVV. Door het rosarium werd een wandeltocht gemaakt, waar onderweg allerlei vreemde figuren letters verstrekten. Een heuse vossenjacht zorgde voor hyperactiviteit bij de kids. De opdracht om letters uit te beelden was erg in trek. Uiteindelijk moesten de groepjes ook van de verkregen letters een woord vormen. Het moeilijke woord Video Assistant Referee werd uiteindelijk toch gevonden door de meeste groepen.

Na een korte chillbreak kwam de mededeling dat om half tien de disco was geopend. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd en in grote getale dook men de feesttent in om te dansen, springen, schreeuwen en lachen. De uurtjes vlogen voorbij en voordat iedereen er erg in had was dag één van het kamp alweer voorbij. We staan nu op het punt om de nacht in te gaan.

Vandaag heeft veel energie gekost en hopelijk kunnen de meeste kinderen de slaap een beetje snel vatten. Morgen staat er wederom een leuk en sportief programma op de kaart. Op de ochtend dat vaderdag in veel huizen rustig wordt gevierd, zullen wij zien hoe we deze nacht hebben overleefd.

Maar dat het kamp een fantastische eerste dag heeft gekend, ja...daar kan een volmondig JA op worden gezegd!!

Mensen die de vossenjacht hebben georganiseerd, willen we bij deze heel erg bedanken!

Gr. De Kamporganisatie