EP DE TREFFER JEUGDKAMP (DAG 2)

441 keer bekeken

Dag 2 Voetbalkamp 2019

Na een nacht zonder de gebruikelijke slaapuren ontwaakten de deelnemers van het EP de Treffer voetbalkamp 2019 op deze speciale dag voor vaders op een redelijk tijdstip. Natuurlijk waren er diehards, die reeds om vijf uur, bij zonsopgang, de bal al reeds toucheerden op het kunstgras. Ook de gebruikelijke zombieclub was deze editie ruim vertegenwoordigd. Vele oververmoeide gezichten, die een broodje pindakaas vasthouden al lastig vonden, waren in grote getale te aanschouwen in de feesttent. Het ontbijt duurde daardoor iets langer dan gepland, maar vanwege het hoge chillgehalte werd dit als prettig ervaren.

Inmiddels was de organisatie van voetbalcentre Parkstad gearriveerd om de techniektrainingen klaar te zetten. Tegen elf uur kregen de jongste deelnemers hun oefeningen voorgeschoteld. Met veel inzet en plezier, werden de vier onderdelen uitgevoerd door de jongens en meiden. Na een uur spelen mocht deze groep direct door naar de tent, waar de catering klaar stond om de kinderen aan te vullen in hun energiereserves. Voor de kinderen die dat wilden, was een ballonkunstenaar geregeld en ook konden ze worden geschminkt. De tweede groep nam het stokje over op het kunstgrasveld en liet zien dat ook deze lichtingen goed kunnen voetballen en ook hier werd serieus getraind. Het uur vloog voor deze groep dan ook voorbij. Voordat men er erg in had mochten de spelers en speelsters ook genieten van een heerlijk broodje hamburger. De laatste groep was inmiddels beter aanspreekbaar dan bij het ontbijt. De hersenen en de coördinatie werden tijdens de trainingen ook behoorlijk op de proef gesteld, waar deze groep dan ook het meeste moeite mee had.

De middag kreeg na de techniektrainingen een vervolg met een voorstelling van een freestyle duo. Met prachtige skills en acties lieten de twee baltovenaars zien wat je ook met een bal kunt doen. De kinderen keken hun ogen uit en het zal zeker leiden tot oefenen op het schoolplein.

En na dit alles was het einde bijna in zicht. Het dankwoord richting sponsoren, de vele vrijwilligers en het kantinepersoneel van WVV. Er werd natuurlijk geëindigd met een groot applaus voor de belangrijkste mensen van dit fantastische voetbalkamp. Dit bedankje was voor de kinderen zelf!! Jullie zorgden zelf voor een goede sfeer en hopelijk heb je weer veel nieuwe vrienden bij de club gemaakt. Want onthoudt goed, in welk team je ook speelt, WVV-er zijn ben je niet even, maar voor je leven!

Gr. de kamporganisatie