WVVB2 - RUIME NEDERLAAG VOOR WVV 017-2 TEGEN GELOUTERD BNC 017-1

191 keer bekeken

De leiding van WVV 017-2 is ondanks de ruime nederlaag in de bekercompetitie tegen BNC 017-1 (1-6) behoorlijk positief over het team. "Vooraf had iedereen verwacht dat we met ruime cijfers zouden verliezen. Dat er uiteindelijk een geflatteerde uitslag op het scorebord stond was jammer. Er werd bij vlagen uitstekend weerstand geboden tegen deze prima tegenstander. Dat geeft de burger moed", laat trainer Johan weten. "Wij weten dat elk team het lastig vindt als we compact staan en druk vooruit geven. Dat hebben we vorige week laten zien in Leeuwarden. Vandaag werden we in de eerste twintig minuten overrompeld en lieten teveel toe, tja..dat kan niet tegen een ploeg van dit kaliber. We maakten zelf gelukkig wel een zeer fraaie eretreffer. Jesper lobde heerlijk een bal over van twintig meter over oud ploeggenoot en nu BNC-er Swen Ab. Zo werd de stand enigszins dragelijk en was er toch een soort van beloning".

Na een slecht begin in eerste helft, waarin WVV dus overrompelend werd door BNC, knokte roodzwart zich in de 2e helft terug in de wedstrijd. De stand 0-5 was geen goede afspiegeling van de realiteit, want het was de thuisclub die drie van de vier tegentreffers te simpel weggaf. Wat voor het team een leermoment moet zijn, is het omgaan met teleurstellingen. Te vaak is een reactie na een foute pass, actie of reactie te negatief. Elkaar wijzen op fouten is op zich heel goed, maar blijf er niet in hangen en probeer elkaar daarna direct weer op te peppen.

Fouten kosten tegengoals

"Het zijn kleine dingen, details, die uiteindelijk het verschil maken. Die 1-0 voor BNC mag natuurlijk niet gebeuren. En bij die 2e treffer geven we ook net een halve meter ruimte weg, waardoor zij konden scoren. Dan zie je wel het verschil tussen de 2e klasse, 3e klasse en het niveau van clubs als BNC, dat uitkomt in de 1e klasse1''. Fouten worden op dit niveau afgestraft, dus moet er vanaf minuut een goede focus zijn en scherpte bij de spelers.

Werken aan verbetering

Bij de leiding overheerst het gevoel dat het steeds beter gaat bij WVV 017-2. "Er zijn genoeg positieve dingen, maar ook puntjes die beter kunnen. Daarom is het goed dat we zulke wedstrijden spelen, zodat we daaraan kunnen sleutelen."

Volgende week staat Nieuweschans op het programma. Hopelijk hebben de boys geleerd van deze partij en nemen ze de adviezen ter harte. Het ontwikkelen als speler gaat in kleine stapjes en heb niet de illusie dat volgende week alles goed loopt. Jullie mogen fouten maken, daar leer je van!! Plezier in het spel en dat uitstralen zal op den duur zijn vruchten afwerpen.

Eindstand vandaag 1-6

Gr. Bert