MO13-1 - MEIDEN UIT WINSCHOTEN EN MIDWOLDA IN BALANS

170 keer bekeken

Het seizoen werd vandaag officieel geopend voor het nieuwe MO13 team van WVV. Met een aantal nieuwelingen binnen de selectie stond het eerste bekerduel op het programma voor de dames van Klaas en Richard.

Onder leiding van Sven Schuur werd eerst een minuut stilte in acht genomen. De reden was het trieste nieuws dat
Oer-MOVV-er Joke Smit veel te vroeg is overleden. De aanwezige mensen uit Midwolda waren in gedachten bij zijn naasten en WVV toonde veel respect.

Na deze minuut werd er gewoon afgetrapt en iets onwennig begonnen van beide kanten. WVV had in de eerste helft het betere van het spel en combineerde beter dan de gasten. Toch kwam het andere roodzwart op een 0-1 voorsprong. Dit was de verdienste van een zeer goed spelende nummer zeven aan Midwolda zijde. Na haar treffer werd deze speelster direct naar de achterste linie geschoven om de winst binnen te harken. In deze missie slaagden de bezoekers in de eerste vijfendertig minuten. De achterstand voor WVV stond namelijk nog steeds op het scorebord en de oplossing om het tij te keren was nog niet gevonden.

Na rust was het spelbeeld het eerste kwartier hetzelfde. WVV voetbalde beter, maar kon aanvallend geen vuist maken. Echter na deze beginfase werd vaker de zijkant gezocht en daardoor ontstonden er kansen. Het was dan ook terecht dat na een minuut of twintig de gelijkmaker werd geproduceerd door de Winschoters. Lynn maakte deze eerste treffer van het seizoen en deed het publiek juichen. In het laatste kwartier voelde WVV dat er meer te halen was. Het zette vroeg druk en bleef vooruit spelen. Dit resulteerde in twee levensgrote kansen. De keeper van MOVV en een slecht afgesteld vizier waren spelbrekers om de winst te pakken.

Na het laatste fluitsignaal konden beide partijen wel leven met de puntendeling. Volgende week staat de return op het menu. Plaats van handelen is dan de Niesoordlaan. Als WVV start zoals het laatste kwartier, dan kan het met veel vertrouwen richting Midwolda.