WVVD1 - Eerste 3 punten in de pocket!

228 keer bekeken

Eerste 3 punten in de pocket!

Waar de meeste teams afgelopen zaterdag 28 september jl. hun tweede competitiewedstrijd gingen spelen, begon WVV JO13-1 juist met hun competitie. Het team kon ’s ochtends uitslapen, want de wedstrijd stond om 12.00 uur gepland. Rond 10.30 uur vertrok het team naar NEC Delfzijl. Een mooie locatie en er werd op echt gras gespeeld. De grasmat was perfect en goed voor “ouderwetse” slidings. Heerlijk om de geur van gras te ruiken in de kleding na de wedstrijd!

Een overdekte tribune zorgde ervoor dat de aanwezige toeschouwers de wedstrijd goed konden volgen. Klokslag 12.00 uur begon de wedstrijd en WVV mocht aftrappen. Je zag dat WVV even weer moest wennen om in hun ritme te komen na een week geen wedstrijd te hebben gevoetbald.
Over en weer werden er spelde prikken uitgedeeld. Toch zag je dat WVV overwicht had.
De eerste kans kwam van Thijmen. Een afstandsschot werd gepareerd door de keeper. Ons team drukte door en een mooie actie van Lars M zorgde voor de eerste goal. NEC liet het er niet bij zitten en een scrimmage voor het doel van Lars J zorgde bijna voor de gelijkmaker. Hierdoor ontstond weer ruimte voor WVV. Lars J trapte de bal snel naar de middellijn, Emma pikte de bal op sprintte naar het doel van NEC en schoot de bal in de verre hoek. Ondanks de mooie voorsprong kwam er geen rust in de ploeg. Integendeel. Er kwam steeds meer druk op de verdediging, maar de verdedigers Ivar, Diego, Ferdi en Niels slaagden erin om voetballend onder de druk vandaan te komen. Als dat niet lukte, werd de lange bal gespeeld. Maar de druk door NEC werd nog meer opgevoerd en dit werd beloond met een doelpunt. Niks aan de hand. De voorsprong is er nog.
WVV rechte zijn rug. Arjen veroverd de bal en met een slimme pass werd Willem bediend, die op zijn beurt de bal door tikte naar Lars M. Met een raak schot werd de keeper van NEC voor de derde maal gepasseerd. 3-1. Een verdiende voorsprong, maar nog geen garantie voor de winst….

NEC trapte de tweede helft af. Allrounder Tim was verhuisd van linksvoor naar de rechts achter positie. WVV creëerde voldoende kansen, maar benutte ze niet. Het spel was nog steeds een beetje onrustig. NEC begon weer meer te jagen. Een uitbraak van hen werd onschadelijk gemaakt door een nuttige overtreding. De vrije trap werd genomen. Door een misverstand achterin bij WVV kwam de bal voor de voeten van een speler van NEC. Onberispelijk werd de bal in de linkerbovenhoek geschoten. 2-3. Het werd weer spannend! Even later werd een uitbraak van WVV verwerkt tot een corner. Ferdi nam de corner en de bal schiet door naar Mart. Een schot volgde; de keeper was verrast en de bal rolde in het doel! Het verschil is weer 2 doelpunten.
Met een laatste offensief van NEC werd WVV terug gedrongen. Spannende momenten waren er voor het doel van WVV. Echter door goed keeperswerk en goed verdedigen, werd er niet meer gescoord.
Met opgeheven hoofd werden de douches opgezocht met een 2-4 overwinning in de pocket!
Mooie start van de competitie!